TAMPERELAISRAVINTOLA BODEGA SALUD TÄYTTI PYÖREITÄ
 – JO 40 VUOTTA ESPANJALAISEN RUOAN ASIALLA

Restamax Oyj
Mediatiedote 13.10.2014

TAMPERELAISRAVINTOLA BODEGA SALUD TÄYTTI PYÖREITÄ
– JO 40 VUOTTA ESPANJALAISEN RUOAN ASIALLA

Espanjalaiselle makumaailmalle vannoutunut tamperelaisravintola Bodega Salud viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Vuosikymmenten mittainen makumatka huipentui tiistaina juhlintaan kolmensadan ravintolalle sydämensä menettäneen kesken.


Ravintola Salud on niittänyt mainetta Tampereella jo vuodesta 1974. Pippuripihvistään palkittu, tapaksistaan tunnettu ja eksoottisista raaka-aineistaan kuuluisa ravintola on kerännyt lukuisia tunnustuksia ulkomaita myöten. Salud on yksi Suomen vanhimpia Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintoloita, jonka keittiössä on häärinyt kymmeniä keittiömestareita eri puolilta maailmaa sekä kouluttaen että oppien. Kiitoksena espanjalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä Espanjan valtio on myöntänyt Saludille Placa al Mérito Turistico -kunnialaatan ainoana ravintolana Suomessa.

Retroherkkuja ja pientä pintaremonttia

Juhlavuoden kunniaksi Saludin ruokalistaa täydentää retromenu, johon on koottu ravintolan maineikkaita klassikkoruokia vuosien varrelta. Listan kärjessä luonnollisesti komeilee maankuulu pippuripihvi seuranaan suositut navarralaiset lampaankyljykset, eksoottisempaa makumaailmaa edustava krokotiilikeitto sekä lukuisat muut kestosuosikit.

Myös kabinettitilat on remontoitu uuteen uskoon ja ravintolan tavaramerkiksikin muodostuneen salaattibuffetin puitteet on uudistettu.

– Saludin siirryttyä puolisen vuotta sitten omistukseemme olimme aikeissa tehdä isompiakin muutoksia. Mutta nopeasti ymmärsimme, että nimenomaan perinteissä piilee Saludin menestyksen salaisuus. Aiomme kehittää ravintolan toimintaa jatkuvasti maailman mukana, mutta sen arvokkaita perinteitä vahvasti kunnioittaen, toteaa Saludin emäntä Hanna Niemi.

Elämäntyönsä Saludissa tehneiden Hannu ja Lea Wissin mukaan Saludin sammumaton suosio perustuu vilpittömään rakkauteen espanjalaista ruokakulttuuria kohtaan. – Siihen, että tekemisessä on koko sydän mukana. Ja siihen, että parempaa henkilökuntaa saa hakea, ravintolan perustajat ja entiset omistajat kertovat.

Työntekijöiden sitoutuneisuudesta viestii esimeriksi se, että ravintolassa 34 vuotta tarjoilijana työskennellyt Tuulikki Aaltonen aloittaa edelleen jokaisen työvuoronsa hymyssä suin.
 – Hyvä palvelu, hyvä ruoka, hyvä maine. Siksi asiakkaamme löytävät tänne yhä uudelleen ja uudelleen.

Nelikymppiselle skoolattiin tiistaina

Merkkivuosi huipentui tiistaina 7.10., kun lähes kolmesataa vierasta saapui Saludiin kunnioittamaan ravintolan menestystarinaa. Joukossa oli ravintolan uskollisia ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ohjelmassa oli mm. nykyisen ja entisen omistajan puheenvuoro, keittiön tervehdys, henkilöstön esittäytyminen, tietovisailua, musiikkia, viinitastingia – ja tietenkin espanjalaista ruokaa ja välitöntä tunnelmaa. Illan juonsi tv-ruudultakin tuttu Oskari Palomäki.

Retromenu on tarjolla Saludissa juhlavuoden loppuun saakka. – Loppuvuotta kohti siihen on luvassa myös uusia vivahteita, paljastaa Hanna Niemi.

Ravintola Bodega Saludin omistaa Rengasravintolat Oy, joka kuuluu Restamax-konserniin.

Lisätiedot:

Hanna Niemi, Saludin emäntä, puh. +358 40 7644103, hanna.niemi@rengasravintolat.fi

Ravintola Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
Puh. +358 20 741 2121
salud@salud.fi
www.salud.fi

Aukioloajat:
Ma-ti klo 11.00–23.00
Ke-pe klo 11.00–24.00
La klo 12.00–00.30
Su klo 13.00–21.00
Arkilounas ma–pe klo 11–15 Tapas-Caféssa