Rukalle uusi alppihenkinen ruokaravintola Les Alpes

Restamax Oyj
Mediatiedote 02.11.2015
Julkaisuvapaa: heti

Perjantaina 6.11. Rukan hiihtokeskuksen ytimessä Kuusamossa avataan uusi alppihenkinen ravintola Les Alpes. Rukan Talvikauden avajaisten lomassa ovensa avaava uutuusravintola luottaa tuhtiin keskieurooppalaiseen ruokaan, lämminhenkiseen tunnelmaan ja palveluun sekä teemaa mukailevaan sisustukseen.

Les Alpes sijaitsee Rukan kylän keskeisimmällä paikalla, ravintola Pisteen yhteydessä omalla sisäänkäynnillään.

– Siinä missä Piste panostaa muun muassa runsaaseen ohjelmatarjontaan, Les Alpes satsaa suurella sydämellä ruoka- ja juomapuoleen, kertoo ravintolan avaavan Tunturimax Oy:n aluepäällikkö Alpo Leinonen.

Aitojen puupintojen ja punaisten villakangaskuosien keskellä voi nauttia yksin tai yhdessä fondueta, makkarapannua, meheviä pihvejä, risottoja, pastoja sekä paikallisia herkkuja. Huolella koostettu viinilista tarjoaa annoksiin sopivia alppimaiden viinejä. Illallisen voi nauttia rustiikkisten tehdasvalaisimien hämyssä rinnemaisemia ihaillen.

– Meiltä löytyy rouheaa ja rehellistä ruokaa, jolla saa vatsansa helposti täyteen. Ruokalistallemme on valittu suosittuja annoksia muun muassa Saksan, Sveitsin sekä Italian alppiruoista, lähituottajia unohtamatta. Laadukkaat sekä tuoreet raaka-aineet ja korkea omavalmistusaste takaavat maukkaat makuelämykset tunnelmallisessa miljöössä. Les Alpesiin ovat tervetulleita kaikki nälkäiset ja janoiset – lomanviettäjistä ja laskettelijoista pariskuntiin ja lapsiperheisiin, Leinonen toteaa.

Lähes sadan asiakaspaikan ravintola täydentää omaleimaisuudellaan Rukan monipuolista ravintolatarjontaa.

– Les Alpes on täydellinen lisä Rukan kylän kirjavaan ravintolakattaukseen. Toimme 80-luvulla alpeilta fonduet ja racletet Rukalle ja sitä myötä koko Suomeen. Näiden suosittujen herkkujen perään on tullut paljon kyselyjä, joten on hienoa, että Les Alpes herättää nämä alppiherkut jälleen Rukalla henkiin, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Les Alpesin näyttävästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman.

Lisää kuvia ravintolasta löytyy täältä.
Kuvat: Kim Ekman / Vision51

Les Alpesin ovet avautuvat perjantaina 6.11. klo 17.00. Rukan Talvikauden avajaisia vietetään 6.–8.11.2015. Les Alpesin omistaa Tunturimax Oy, joka kuuluu Restamax-ravintolakonserniin.

Les Alpes
Rukankyläntie 17, Ruka

Aukioloajat:
Ma–to klo 17–22
Pe–la klo 17–24

Lisätiedot:
Alpo Leinonen, aluepäällikkö
Tunturimax Oy / Restamax Oyj- konserni
alpo.leinonen@ravintola.fi, puh. +358 400 587 660

Ville Aho, toimitusjohtaja
Rukakeskus Oy
ville.aho@ruka.fi, puh. +358 400 895 987

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Tunturimax Oy on Restamax Oyj:n ja Rukakeskus Oy:n yhteisyritys, josta Restamax omistaa 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Tunturimaxin ravintoloihin kuuluvat Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryhtiön Pyhätunturi Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa Rukalla ja Pelkosenniemellä Pyhällä. Yhteisyritys aloitti toimintansa lokakuussa 2014.

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. von Trappe -ravintolat, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse sekä Galaxie- ja Space Bowling & Billiards -viihdekeskukset. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee sesongista riippuen 900-1100 henkilöä, vuoden 2014 liikevaihto oli 86,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 12,0 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 170 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 50 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.