Hans Välimäen von Trappe -ravintolat saivat oman nimikko-oluen

Restamax Oyj
Mediatiedote 4.11.2015
Julkaisuvapaa: heti

Hans Välimäen luotsaamat von Trappe -ravintolat ovat saaneet oman oluen. Kuivan hedelmäinen ja viinimäinen Von Trappe Saison Brune on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Top Fuel Beer Companyn kanssa. Uniikki olutuutuus on saatavilla August von Trappessa Tampereella sekä Rikhard von Trappessa Helsingissä.

Von Trappe -ravintoloiden laaja olutkattaus on täydentynyt ravintoloille räätälöidyllä omalla oluella. Von Trappe Saison Brune -oluen panijaksi valikoitui lohjalainen pienpanimo Top Fuel Beer Company.

– Halusimme tehdä oman oluen, joka tukee vahvasti von Trappe -ravintoloiden belgihenkistä ruokatarjontaa. Kumppaniksi etsimme panimoa, jonka toiminnassa ja tyylissä korostuu paikallisen käsityön voima ja vahva ammattitaito. Toteuttajaksi valikoitui ketterä ja vauhdilla kasvava lohjalainen Top Fuel, kertoo von Trappe -ravintoloiden linjajohtaja Saija Mattila.

Karamellisen maltainen ”hedelmäpommi”

Von Trappe Saison Brune on belgialainen ale, jonka tuoksu muistuttaa rusinoiden, luumun ja omenoiden maustamaa hedelmäkakkua. Väriltään olut on pähkinäinen, sävyltään oranssiin taittuva.

– Aivan kuten Hans kokkailussaan, haluan lisätä jokaiseen olueen hieman omaa ”twistiä”. Tällä kertaa perinteisesti kullanvaalea Saison saikin käsittelyssämme vähän väriä. Halusin yhdistää kirpeän hedelmäiset esterit ja belgialaiset erikoismaltaat – ja voilá! Oluen maku tuo mieleen paahteisen leivän, sen suutuntuma on leivosmainen ja karamellinen, jälkimaku mausteinen ja kuiva, luonnehtii Top Fuel Beer Companyn oluenvalmistaja Olavi ”Osku” Porkka.

Tyypiltään Saison on Belgian ranskankielisen alueen perinteikäs kesäolut, jossa on hedelmäisyyttä ja käymisaromeja runsaasti.

– Saison on tyyliltään sopivan humaloitu, vahvahko olut, joka on perinteisesti pantu keväällä säilymään yli kesän. Vahvuudestaan huolimatta se on myös sopivan lempeä ja keveä kesähelteillä nautittavaksi. Tämä on panimomme ensimmäinen Saison-tyyppinen belgiolut ja olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä, Porkka tähdentää.

Viinimäisestä oluesta monen ruoan kaveriksi

Von Trappe Saison Brunessa korostuu kuivuus ja viinimäisyys, joiden ansioista se sopii nautittavaksi niin suolaisen kuin makean kanssa.

– Tämä viinimäinen olut sopii loistavasti niin liha- kuin kalaruokien sekä makeiden jälkiruokien kyytipojaksi. Erityisen hyvä kaveri tämä on simpukoiden ja muiden äyriäisten kanssa. Ja humaltumisaste toki oluessa on viiniä vähäisempi, joten tämä on täydellisen turvallinen valinta seuralaiseksi illanistujaisiin, ravintoloitsija Hans Välimäki naurahtaa.

http://www.facebook.com/AfterSunsetPhotography

Von Trappe Saison Brunen (0,33 l) alkoholipitoisuus on 5,5 %.

Belgialaistyylisistä herkuistaan tunnetut August von Trappe sekä Rikhard von Trappe – Belgian Bistro & Bar -ravintolat ovat Hans Välimäen ja ravintolayhtiö Restamaxin yhteistyön tulos. Belgibistrot avattiin Tampereelle vuoden 2014 lopussa ja Helsinkiin vuoden 2015 alussa.

Kuvat: Jonathan Melartin

http://www.facebook.com/AfterSunsetPhotography

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Saija Mattila, linjajohtaja, Restamax Oyj
Puh. 050 411 1172, saija.mattila@ravintola.fi

Olavi ”Osku” Porkka, Head Brewer, Top Fuel Beer Company
Puh. 050 308 5618, olavi.porkka@topfuelbeer.com

Hans Välimäki, ravintoloitsija, August ja Rikhard von Trappe
puh. 045 671 0007, hans@hansvalimaki.fi

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ravintola.fi
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. von Trappe -ravintolat, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse sekä Galaxie- ja Space Bowling & Billiards -viihdekeskukset. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee sesongista riippuen 900-1100 henkilöä, vuoden 2014 liikevaihto oli 86,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 12,0 miljoonaa euroa. Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Top Fuel Beer Company on lohjalainen amerikkalaisesta craftperinteestä ammentava pienpanimo, jonka oluissa korostuvat maku, persoonallisuus sekä käsityön osuus. Myös perinteikkäät eurooppalaiset tyylit kuten belgialaiset luostarioluet, saksalaiset vehnäoluet sekä englantilaiset alet kuuluvat panimon erikoisosaamiseen. www.topfuelbeer.com