Restamax SuperParkin omistajaksi

Restamax Oyj
Mediatiedote 12.1.2016
Julkaisuvapaa: heti

Ravintola-alan yhtiö Restamax Oyj sijoittaa sisäaktiviteettipuistoja operoivaan SuperPark Oy:hyn. Sijoituksella Restamax laajentaa toimintaansa lasten ja nuorten liikkumiseen sekä perheiden yhdessäoloon, joita SuperPark-konsepti edustaa.

Yksi Suomen suurimmista ravintola-alan toimijoista, Restamax Oyj, tulee suunnatulla osakeannilla SuperPark Oy:n omistajaksi 19 prosentin omistusosuudella. Yhtiöt ovat sopineet, että Restamaxilla on mahdollisuus halutessaan kasvattaa omistusosuuttaan SuperParkissa.

– Restamax on hyvin johdettu yhtiö ja loistava pörssiin päätynyt kasvutarina. Tavoitteenamme on kiihdyttää SuperParkin kasvua ja kansainvälistymistä lähivuosien aikana. Tulemme lähikuukausina julkistamaan uusia hankkeita Suomeen ja ulkomaille, kertoo SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

SuperParkit vastaavat lasten ja nuorten liikkumattomuuteen sekä perheiden yhteisen ajan vähenemiseen viihteellisen liikunnan keinoin. SuperParkin tarina alkoi vuonna 2012 Vuokatista, jonne avattiin maailman suurin Angry Birds Activity Park. SuperPark on laajentunut jo Ouluun, Vantaalle sekä Kuopioon. SuperPark on julkistanut avaavansa sisäaktiviteettipuistot Turkuun Holiday Club Caribian yhteyteen ja Tampereen Särkänniemeen vuoden 2016 aikana.

SuperParkin päättyneen tilikauden liikevaihto oli reilut 6 miljoonaa euroa, kuluvan tilikauden arvioidaan olevan noin 9 miljoonaa euroa ja seuraavan jo 15–20 miljoonaa euroa.

– SuperPark tuo hyvän lisän nykyisiin viihde- ja liikunta-aktiviteetteja sisältäviin ravintoloihimme. SuperParkin idea ja uniikki konsepti sekä uskottava kasvu- ja kansainvälistymisstrategia saivat meidät sijoittamaan, Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine sanoo.

SuperParkin liikeideana on suunnitella ja rakentaa sisäaktiviteettikohteita sinne, missä ihmiset liikkuvat. Liiketoiminnan ydin on oma konseptikehitys, jonka pohjalta rakennetut SuperPark-kohteet ovat yhtiön omaa tai kumppaneiden lisenssiliiketoimintaa. SuperParkit eroavat huvi- ja teemapuistoista sekä lasten leikkipuistoista siten, että SuperParkeissa koko perhe lapsesta vaariin liikkuu yhdessä.

SuperPark Oy:n omistus Restamax Oyj:n sijoituksen jälkeen on seuraava:

Juha Tanskanen                   21,14 %

Restamax Oyj                      19,02 %

Matkailurahasto Nordia Oy  16,20 %

Suomen RH-Yhtiö Oy          14,55 %

Magic Angel Oy                   10,36 %

Taneli Sutinen                      10,03 %

Jarmo Heikkinen                  8,70 %


Lisätiedot:

Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, Restamax Oyj
+358 400 626 064, timo.laine@restamax.fi

Juha Tanskanen, toimitusjohtaja, SuperPark Oy
+358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi


Jakelu:

STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. von Trappe -ravintolat, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse sekä Galaxie- ja Space Bowling & Billiards -viihdekeskukset. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee sesongista riippuen 900–1100 henkilöä, vuoden 2014 liikevaihto oli 86,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 12,0 miljoonaa euroa. Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

SuperPark-sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. SuperParkin arvot ovat lasten ja nuorten liikkuminen ilolla, perheiden yhteinen aika ja hyvinvointi. Konsernin emoyhtiö SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park) sekä vuoden 2016 aikana myös Turussa ja Tampereella. Yritysjohdon lisäksi omistajia ovat Restamax Oyj, Matkailurahasto Nordia Oy, Suomen RH-Yhtiö Oy ja Magic Angel Oy. SuperCorner Pitkälahtea (Kuopio) operoi lisenssisopimuksella Osuuskauppa PeeÄssä. Lisätietoja: www.superpark.fi