Restamax laajentaa toimintaansa Hankoon – Ravintola HSF ja Hangon Portti yhtiön omistukseen

Ravintolayhtiö Restamax Oyj laajensi ravintolatoimintaansa Hankoon. Yhtiön omistukseen kesäkuun alussa siirtyi yli 75 vuotta toiminut Ravintola HSF sekä Suomen eteläisin ravintola Hangon Portti.

Ravintola HSF (Hangö Segelförening) on ollut perinteikäs osa Hankoa ja sen kesää vuodesta 1938 lähtien. Suomen suurimmassa koti- ja vierasvenesatamassa, Hangon Itäsatamassa, sijaitseva ravintola kesäterasseineen ja merinäkymineen on kiistatta paikkakunnan suosituimpia. Ravintola tarjoaa kesäasiakkailleen laadukkaita makuja, niin ruoan kuin juomien osalta, sekä musiikkia ja tapahtumia. Talvisin ravintola muuntautuu tilausravintolaksi.

Hangon Portti on Suomen eteläisin ravintola. Se sijaitsee Smultrongrundet-luodolla, Itämeren Portin osakaspohjaisessa koti- ja vierasvenesatamassa. Keväällä 2013 täysin uusittu saariravintola tarjoaa häikäisevät panoraamamaisemat Saaristomerelle sekä tyylikkäät puitteet herkutteluun ja kesäillanviettoon. Luodolle pääsee Itäsatamasta ahkerasti liikennöivällä yhteyslautalla tai omalla veneellä.- Molemmat ravintolat ovat suosittuja, asiakaskuntansa löytäneitä ja erittäin hyvin toimivia konsepteja. Odotamme yhteistyötä ja tulevaa kesää innolla. Tämän yrityskaupan myötä monipuolinen ravintolatarjontamme ulottuu Pyhätunturilta Hankoon saakka, kertoo Restamaxin kehitysjohtaja Perttu Pesonen.

Saaristolaismakuja ja lämmintä kesätunnelmaa

Ravintola HSF toimii maineikkaan HSF-pursiseuran paviljongin tiloissa. Seura järjestää vuosittain useita purjehduksen arvokisoja, joista tunnetuin lienee Hangon Regatta. HSF on kuulu paitsi vilkkaasta terassistaan ja vireästä menostaan, myös maittavista ruoistaan. Saaristolaisläheisyyttä huokuva Hangon Portti puolestaan huolehtii veneilijöiden retkieväistä, oli tähtäimessä kupillinen kahvia tai tuhdimpi ateria.

– HSF tarjoilee tänäkin kesänä raikkaan, merellisen ja lihaisan menun, jonka pääroolissa on puhtaat saaristolaismaut ja tuoreet lähiraaka-aineet. Hangon Portin ruokalistalla komeilevat niin oman savustamon kala- ja lihaherkut, kattava viinivalikoima kuin veneilijöiden matkaeväät. Taattua on se, että tältä luodolta ei lähdetä nälkäisenä, tuumaa ravintoloiden pääkokki Tero Hällfors.

Vastikään pintaremontoidussa HSF:ssä on mahdollista järjestää myös yksityis- ja yritystilaisuuksia. Lukuisat artistit, DJ:t ja laituritanssit pitävät yllä sataman kesäistä saaristolaistunnelmaa. Hangon Portissa puolestaan soi soul ja jazz.

– Tulemme yhdessä Restamaxin kanssa panostamaan aiempaa vahvemmin ravintoloiden alku- ja loppukesän tapahtumatarjontaan. Restamax on suuri organisaatio ja pitkänlinjan ravintola-alan konkari, jonka ammattilaisilta saamme vahvaa tukea toiminnallemme. Läheinen suhde asiakkaisiimme on meille kaikista tärkeintä ja tämän yhteistyön avulla voimme lujittaa näitä suhteita entisestään, toteaa HSF:n ja Hangon Portin kehitysjohtaja Toni Kallinen.

Ravintola HSF ja Hangon Portti kuuluivat aiemmin Vanajanlinna Groupiin.

Tiedote kuvineen on luettavissa täällä.

Lisätiedot:
Perttu Pesonen, kehitysjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 10 423 3287
Toni Kallinen, kehitysjohtaja, Ravintola HSF ja Hangon Portti, puh. +358 50 577 8868

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. von Trappe -ravintolat, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse sekä Galaxie- ja Space Bowling & Billiards -viihdekeskukset. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee sesongista riippuen 900-1100 henkilöä, vuoden 2014 liikevaihto oli 86,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 12,0 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi