RAVINTOLAYHTIÖ RESTAMAX JA ALAN JOHTAVA KORKEAKOULU HAAGA-HELIA YHTEISTYÖHÖN – UUSI KOULUTUSVÄYLÄ AUKEAA RAVINTOLA-AMMATTILAISILLE

Restamax Oyj
Mediatiedote 24.09.2014
Julkaisuvapaa: heti

Ravintolayhtiö Restamax ja alan johtava korkeakoulu HAAGA-HELIA yhteistyöhön

– Uusi koulutusväylä aukeaa ravintola-ammattilaisille

Ravintolayhtiö Restamax ja Suomen suurin hotelli-, ravintola- ja matkailualan kouluttaja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu käynnistävät yhdessä ravintola-alan koulutusväylän, Restamax Akatemian.

Restamax Akatemia tarjoaa ravintolayhtiön henkilöstölle mahdollisuuden edetä uralla, päivittää osaamista ja kehittää ammattitaitoa. Koulutus pohjautuu restonomin ammattikorkeakoulututkinnon sisältöihin. Koulutuksen käynyt henkilö voi myöhemmin hakea tutkinto-opiskelijaksi ja saada hotelli- ja ravintola-alan ammattikorkeakoulututkinnon.

– Akatemian perustaminen mahdollistaa Restamaxille sen, että henkilöstön osaamista voidaan kehittää ja urapolkuja rakentaa entistä systemaattisemmin. Uskomme, että työntekijämme arvostavat laadukasta koulutusta, jota alan johtava oppilaitos tarjoaa, arvioi linjajohtaja Tanja Virtanen Restamaxista.

Työn ohessa suoritettava 40 opintopisteen laajuinen koulutus alkaa tammikuussa 2015, ja siihen valitaan noin 20 esimiestehtävissä toimivaa tai esimiestehtäviin pyrkivää Restamaxin työntekijää.

– Olemme kouluttaneet hotelli- ja ravintola-alan esimiehiä Haagassa jo 45 vuotta. Yrityksen tarpeisiin räätälöidyissä valmennuskokonaisuuksissa kohtaavat luonnollisesti työelämän kehittämistarpeet ja uusin tutkimustieto. Restamax Akatemian puolitoistavuotinen koulutus sisältää mm. palvelun ja myynnin kehittämisen, strategisen johtamisen sekä viestinnän ja vuorovaikutuksen opintoja, kertoo projektipäällikkö Elisa Aunola HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta.

Haku Restamax Akatemia -koulutukseen on parhaillaan käynnissä, ja se päättyy 15.10.

Restamax on Suomen ensimmäinen ja ainoa pörssilistattu ravintolayritys, joka kasvaa uusien ravintoloiden avaamisen ja yrityskauppojen myötä. Yhtiön viimeisimpiä kasvuaskelia ovat Rukan ja Pyhän ravintolamaailman Tunturimax Oy:n perustaminen sekä toiminnan laajentaminen henkilöstövuokrausalalle.

Lisätietoja:Linjajohtaja Tanja Virtanen, Restamax Oyj, puh. 045 670 4292, tanja.virtanen@ravintola.fi

Projektipäällikkö Elisa Aunola, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, puh. 040 488 7186, elisa.aunola@haaga-helia.fi

Johtaja Ari Björkqvist, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, puh. 040 556 8866, ari.bjorkqvist@haaga-helia.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä. Restamaxin vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. www.haaga-helia.fi