Miko Helander Restamaxin linjajohtajaksi

Restamax Oyj
Mediatiedote 20.11.2014
Julkaisuvapaa: heti

Miko Helander Restamaxin linjajohtajaksi

Ravintolayhtiö Restamax on nimittänyt linjajohtajaksi Miko Helanderin (s. 1979) vastaamaan Tampereen yökerhojen toiminnasta.

Helander siirtyy tehtäviinsä Restamaxin Union ja Bricks -yökerhojen ravintolapäällikön tehtävistä sekä yhtiön yökerhotoiminnan markkinointi- ja kehityspäällikön tehtävistä. Yhtiön palvelukseen Helander on tullut vuonna 2008, kun hän aloitti apulaisravintolapäällikkönä Love Hotel -yökerhossa. 

– En ole tullut ravintola-alalle perinteisintä kautta, sillä taskustani löytyy automaatio- ja tuotantotalousinsinöörin paperit. Tein yökerhohommia kuitenkin jo koko opintojeni ajan ja huomasin pitäväni niistä enemmän ja enemmän. Työvuosia ravintolapäällikkönä on kertynyt esimerkiksi niin Love Hotellissa, Senssissä, Fat Ladyssa, Unionissa kuin Bricksissäkin. Lisäksi olen vastannut Restamaxin nuorisoyökerhojen markkinoinnista, opiskelijajärjestöyhteistyöstä ja opiskelutapahtumista. Ensimmäisen kerran esimieshommia minulle tarjottiin vajaa kymmenen vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan, Helander kertoo historiastaan.

Helanderin vastuualueena on edelleen yökerhojen markkinoinnin kehittäminen sekä yhteistyösopimukset muun muassa opiskelijajärjestöjen kanssa. Uuden tehtävän myötä yhteistyösopimuskenttä tulee laajenemaan entisestään. Tuore linjajohtaja on tulosvastuussa ja hän raportoi suoraan konsernin johdolle.

– Helanderilla on pitkä historia yökerhotoiminnan operatiivisesta johtamisesta konsernissamme. Arvostamme hänen kokemustaan ja sitoutuneisuutta yhtiöömme, ja lähdemme ilolla kehittämään yhteistyössä hänen kanssaan yökerhojemme tulevaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Markku Virtanen.

– Olen otettu, että olen päässyt etenemään Restamaxin palveluksessa ja että yhtiön johto luottaa osaamiseeni. Aion jatkaa nykyisten yökerhokonseptien menestyksekästä toimintaa sekä kehittää sitä reagoimalla tämän päivän kuluttajien toiveisiin, Helander tähdentää.

Helander aloittaa uudessa tehtävässään 1.12.2014.

Lisätiedot:

Markku Virtanen, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 400 836 477

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi