Hans Välimäen uutuusravintola avasi ovensa pikkujoulukauteen Tampereella

Restamax Oyj
Mediatiedote 12.11.2014

Hans Välimäen ja Restamaxin kolmas tamperelainen yhteistyöravintola August von Trappe
Belgian Bistro & Bar on avannut ovensa Tammerkosken kupeeseen, Matkailutalon rakennukseen.

Bistrotyyppisessä belgialaisravintolassa kohtaavat moderni kansainvälisyys ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö. Ravintolan yhteydessä toimiva baari puolestaan tarjoaa laajan valikoiman Manner-Euroopan suosikkioluita kera pikkupurtavien. Keskeisen sijaintinsa ansiosta ravintolaan on helppoa saapua ja jatkaa iltaa myös muualle.

Raikas tuulahdus Tampereen ravintolakulttuuriin

August von Trappe on vaihtoehto uudentyyppiselle, rennolle mutta tyylikkäälle seurustelulle.
– Belgialaisravintola natsaa hyvin tamperelaiseen ruokakulttuuriin tarjoten kansainvälistä fiilistä ja paikan seurustelulle. Mikä sen mukavampaa, kuin tilata erilaisia ruokia pöytään ja jakaa ison porukan kesken, keittiömestari Hans Välimäki toteaa.

Ruoka on rentoa, reilua ja runsasta. Menu on rakennettu klassista belgialaista ruokakulttuuria kunnioittaen – hieman modernisoiden. Tarjolla on belgialaisen keittiön suosikkeja simpukoista etanoihin ja kookoskeitosta vohveleihin.

– Merenelävät ovat belgialaisuutta parhaimmillaan. Erityisrooli menussa on sinisimpukoilla, joiden valmistukseen halusimme tuoda uutta näkökulmaa. Perinteisen merimiestyylin lisäksi niitä saa usealla eri twistillä, Hans tuumaa.

Bistro mahdollistaa myös tavanomaisesta poikkeavan brunssielämyksen, sillä buffetin sijaan asiakas saa eteensä yksilöllisen annoksen.

Belgiolutta ja pubipurtavaa

Pubi-isäntä Hande Huhtisen luotsaama baaripuoli keskittyy laajaan erikoisoluiden valikoimaan. Hanaoluita on myynnissä kahdeksaa erilaista ja pulloissa peräti 30–40 laatua. Lisäksi listalta löytyy viinejä, siidereitä, väkeviä juomia ja tyylikkäitä drinkkejä. Pikkunälän karkottaa snäcksi-menu, joka kunnioittaa paikan eurooppalaisia juomavaihtoehtoja.

– Jo paikkana Matkailutalo luo uskomattomat puitteet historian ja nykyaikaisen tunnelman yhdistymiselle. Viihtyisä baari soveltuu kohtaamispaikaksi ennen ja jälkeen illallisen tai teatterin sekä rauhallisempaankin istuskeluun hyvän oluen ääressä, Huhtinen kertoo.

Historian havinaa modernisti

Näyttävät ravintolatilat ovat Jaana Ekmanin tyylikkään taattua käsialaa. Carl Höijerin suunnittelema, vuonna 1896 valmistunut Matkailutalo on herännyt Ekmanin käsittelyssä täysin uuteen eloon ja muuntautunut tyylikkääksi mutta rennoksi koko kaupungin keskeiseksi olohuoneeksi. Suunnittelu on toteutettu modernilla otteella, mutta rakennuksen historiaa ja perinteitä kunnioittaen Museoviraston valvonnassa. Käsintehdyt, uniikit ja huippuunsa hiotut yksityiskohdat sekä aidot luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi, tiili ja kupari luovat henkeä, joka kutsuu viihtymään – ja viipymään.

Painolaatuisia kuvia ravintolasta löytyy täältä:
http://kimekman.smugmug.com/August-von-Trappe/n-qmshF/

Kuvat: Kim Ekman, Vision 51
Muut kuvatiedustelut: tiedottaja@ravintola.fi

Matkailutalo toimi alun perin Tampereen Verkatehtaan konttorirakennuksena. Viime vuosina rakennuksessa on toiminut Nuorisokahvila Uniikki sekä Itämeri-instituutti. Restamax Oyj osti kiinteistön kesällä 2014.

Pikkujoulusesongin myötä erityisesti loppuvuoden pöytävaraukset ravintolaan kannattaa tehdä ajoissa.

Lisätiedot:

Bistro:
Hans Välimäki, keittiömestari
Puh. +358 45 671 0007
hans@ravintola.fi

 

Bar:
Hande Huhtinen, pubi-isäntä
Puh. +358 400 293 073
hande.huhtinen@ravintola.fi

 

Sisustus:
Jaana Ekman, Designer
Visionary Design Partners Helsinki Oy
Puh. +358 40 839 0749
jaana.ekman@visionarydesign.fi

August von Trappe – Belgian Bistro & Bar
Verkatehtaankatu 2, Tampere
Puh. 010 4233 279
august@ravintola.fi
www.ravintola.fi/ravintola/august-von-trappe

Aukioloajat:

Bistro
Ma suljettu
Ti–To 17–23
Pe–La 16–24
Su 11–16 

Bar
Ma suljettu
Ti–To 16–02
Pe–La 15–02
Su 14–24 

August von Trappe – Belgian Bistro & Bar on osa Gastromax-ravintolaperhettä, joka on luotu vastaamaan asiakkaiden korkeatasoisia odotuksia. Gastromax Oy on Hans Välimäen ja ravintolayhtiö Restamaxin perustama yhteisyritys, johon kuuluvat August von Trappen lisäksi Rikhards Gastropub ja Välimäki Helsingissä, Midhill-ravintolat Helsingissä ja Tampereella sekä Masu Asian Bistro Tampereella.

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi