HUIPPUKOKKI RICHTER VIE LOISTOPIHVIT TUNTURIIN – UUSI STEFAN’S STEAKHOUSE AVATAAN TÄNÄÄN RUKAN YTIMEEN

Restamax Oyj / Tunturimax Oy
MEDIATIEDOTE 24.11.2014
Julkaisuvapaa: Heti

HUIPPUKOKKI RICHTER VIE LOISTOPIHVIT TUNTURIIN
– UUSI STEFAN’S STEAKHOUSE AVATAAN TÄNÄÄN RUKAN YTIMEEN

Huippukokki Stefan Richterin viides ravintola-avaus Suomen kamaralla tapahtuu tänään maanantai-na 24.11. klo 17, kun pihveihin erikoistunut Stefan’s Steakhouse avaa ovensa Rukalle sulautuen osaksi Lapin ravintolakulttuuria.

Top Chefissäkin mainetta niittänyt Richter on tunnettu erityisesti paitsi pihveistään, myös laadukkaista raaka-aineiden käytöstään sekä maistuvista ja näyttävistä annoksistaan – kansainväliselläkin tasolla mitattuna. Maailmaa nähnyt Richter on ehtinyt asumaan paitsi Suomessa, Yhdysvalloissa ja Saksassa, myös Sveitsis-sä viisi vuotta.
– Muun muassa Pon Tresinan ja Davosin jylhät ja komeat alppimaisemat ovat tulleet varsin tutuiksi, ja siinä onkin syy, miksi halusin avata ravintolan myös Suomen kauniiseen tunturiin, Richter valottaa.

Richterin tuorein pihvipaikka pysyy tyylilleen uskollisena – se on tarkoitettu hyvän ruuan ystäville ja nautiske-lijoille, jotka eivät kuitenkaan halua tehdä hyvistä asioista liian monimutkaisia. Erityistä pohjoisen tunnelmaa ravintolasalissa luo elävä tuli. Samoin erikoisuutena mainittakoon ravintolan yhteyteen avattava viinihuone, joka paitsi monipuolisen viinilistan myös erillisen ginilistan kanssa myötäilee laadukasta menua.

Myös Stefan Richterin voi tavata uudessa ravintolassaan sen avausviikolla.

Menu tekee kunniaa pohjoiselle sijainnille

Keittiömestari Richter on rakentanut ruokalistan nimenomaan ravintolan sijaintia ajatellen, alkuruuista aina makeaan loppuun. Laaja lisukevaihtoehtojen kirjo tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden mielenkiintoisille ma-kuyhdistelmille. Alkuruoista löytyy esimerkiksi riimiporoa ja talvikurpitsaa ja pääruuista erilaisia kalavaihtoeh-toja, poroa, ankanrintaa ja burgeria.
– Ja sitten niihin pihveihin – lammasta, Amerikasta tuttua T-luupihviä, entrecotea, ulko- ja sisäfileetä sekä tietysti Wagyu-härän pihvilihaa Kobe-tyyliin kasvatetusta karjasta, Richter luettelee.

Myös Tunturimax Oy:n linjajohtaja Charrlotta Ylimys on erityisen tyytyväinen menuun, sillä se on monipuo-linen ja mahdollistaa kansainvälisen ”pick and choose” -tyyppisen ruokailun.
– Asiakas voi valita suosikkipääraaka-aineensa lisukkeeksi eri kerroilla eri vaihtoehtoja. Samoin pöytäseuru-eet voivat tilata kukin henkilö omat ”sidersinsä” ja nauttia niistä yhdessä tapas-tyyliin. Isommat ryhmät on huomioitu toki vielä kolmella erillisellä ryhmämenulla, Ylimys kertoo.

Taattua Jaana Ekman -laatua

Tunnelmallisesta ja tyylikkäästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman, jonka varma kädenjälki näkyy paitsi kymmenissä ravintoloissa ympäri Suomea, myös esimerkiksi Jyväskylän Stefan’sissa. Hän on jälleen taidokkaasti yhdistänyt luonnonmateriaaleja modernilla otteella, ja upeat käsintehdyt yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisvaltaisen ravintolaelämyksen.

Painolaatuisia kuvia Stefan’s Steakhouse Rukasta löytyy täältä:

Kuvat: Kim Ekman / Vision51

Enemmän kuin valmiina talvikauteen

Rukan hiihtokeskus palkittiin 22. marraskuuta World Travel Awardsin järjestämässä World Ski Awards –kilpailussa Suomen parhaana hiihtokeskuksena kategoriassa Finland’s Best Ski Resort. Stefan’s Steakhou-se avataan Rukan matkailukeskukseen juuri sopivasti talvikauden alkuun. Ravintolan ravintolapäällikkönä aloittaa Jessica Aaltonen ja keittiömestarina Joona Lähdesluoma. Rukan Stefan’s Steakhouse tulee ole-maan osa ravintolayhtiö Restamaxin ja Rukakeskuksen yhteisyrityksen Tunturimax Oy:n toimintaa. Asiakas-paikkoja ravintolassa on 86. Stefan’s Steakhouset löytyvät myös Tampereelta, Helsingistä, Turusta ja Jyväs-kylästä.

Lisätiedot:
Charrlotta Ylimys
Linjajohtaja, Tunturimax Oy / Restamax Oyj -konserni
charrlotta.ylimys@ravintola.fi
Puh. + 358 40 506 7957

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Tunturimax Oy on Restamax Oyj:n ja Rukakeskus Oy:n yhteisyritys, josta Restamax omistaa 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Tunturimaxin ravintoloihin kuuluvat Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryhtiön Pyhä-tunturi Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa Rukalla ja Pelkosenniemellä Pyhällä. Yhteisyritys aloitti toimin-tansa lokakuussa 2014.

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilös-tövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepte-ja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henki-löä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. Resta-max-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuoti-sissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 170 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 50 meur ja henki-lömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.