Raikkaita ravintola-avauksia ja uusia nimityksiä Rukalle ja Pyhälle

Tunturimax Oy
Mediatiedote 3.11.2014

Ravintolayhtiö Restamaxin ja Rukakeskuksen yhteisyritys Tunturimax Oy avaa Rukan ja Pyhän talvikaudelle niin uusia kuin uudistettuja ravintoloita. Samalla joukko uusia ammattilaisia aloittaa viiden eri ravintolan palveluksessa.

Paitsi ruokatuotteeltaan, myös sisustukseltaan ja tilaratkaisuiltaan uudistunut ravintola Piste avaa ovensa Rukan talvikauteen 7.11. Uuden bistrotyyppisen menun lisäksi Pisteessä on panostettu entisestään live-esiintyjiin, after ski -tunnelmaan sekä yökerhotoimintaan.

Jo viides huippukokki Stefan Richterin luotsaama Stefan’s Steakhouse avataan Rukan ytimeen 24.11. Pihveillään ja viineillään mainetta niittäneet Stefan’s Steakhouset löytyvät myös Tampereelta, Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä.

Lapsiperheiden tasokkaaksi taukopaikaksi valmistuva, täysin uudelleen rakennettu rinneravintola SkiBistro avataan Vuosselin Lastenmaan viereen Rukan joulusesonkiin 19.12.

Ruokatuotteensa täysin uudistanut Hotelli Pyhätunturin ravintolamaailma avataan Pyhän 50-vuotisjuhliin 4.-7.12. Osa ravintolasta avataan jo 14.11. Pyhän rinteiden avautuessa treeniryhmille. Hotellin ravintolat tulevat tarjoilemaan monia makuja aina lounaasta pizzojen kautta à la carte -listan antimiin.

Uusia taitajia tunturiin

Jan Ingström on nimitetty kaudelle 2014-2015 Hotelli Pyhätunturin ravintoloiden ravintolapäälliköksi. Jan siirtyi tehtäväänsä Rukakeskukselta ja hän vastaa projektiluontoisesti Hotelli Pyhätunturin ravintoloiden asiakaspalvelun ja prosessien kehittämisestä yhdessä linjajohtajan kanssa. Jan jatkaa edelleen myös Rukalla sijaitsevan ravintola Pisteen ravintolapäällikkönä.

Katariina Vesterinen on nimitetty Hotelli Pyhätunturin ravintoloiden keittiömestariksi 1.11. alkaen. Katariina on hankkinut kokin tutkinnon lisäksi itselleen eräoppaan koulutuksen.

Joni Tervoja aloittaa ravintola Pisteen baarivastaavana ja Katja Rontti ruokapuolen vastaavana 3.11. Molemmat ammattilaiset siirtyvät tehtäviinsä Rukakeskukselta.

Marraskuussa avattavan Stefan´s Steakhousen ravintolapäällikkönä 17.11. aloittaa Jessica Aaltonen ja keittiömestarina Joona Lähdesluoma.

Jouluksi avattavan uuden SkiBistron ravintolapäälliköksi on nimitetty Katja Hurttia. Katjan vastuulla on myös hiihtolomiksi starttaava Hillside Grill.

– Haluamme toivottaa kaikille nimitetyille menestystä ja onnea tehtäviinsä. Uskon vahvasti, että näiden ammattilaisten myötä tuntureiden talvikaudesta tulee mahtava – ja maittava, sanoo Tunturimaxin ravintoloiden linjajohtaja Charrlotta Ylimys.

Lisätiedot:
Charrlotta Ylimys
Linjajohtaja
Tunturimax Oy / Restamax Oyj -konserni
charrlotta.ylimys@ravintola.fi
Puh. + 358 40 506 7957

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Tunturimax Oy on Restamax Oyj:n ja Rukakeskus Oy:n yhteisyritys, josta Restamax omistaa 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Tunturimaxin ravintoloihin kuuluvat Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryhtiön Pyhätunturi Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa Rukalla ja Pelkosenniemellä Pyhällä. Yhteisyritys aloitti toimintansa lokakuussa 2014.

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 170 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 50 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.