HANS VÄLIMÄEN UUSI RAVINTOLA TAMPEREELLE: Masu tarjoaa rentoa aasialaista suomalaiseen suuhun sovitettuna

Restamax Oyj
MEDIATIEDOTE 13.3.2014 

HANS VÄLIMÄEN UUSI RAVINTOLA TAMPEREELLE:

Masu tarjoaa rentoa aasialaista suomalaiseen suuhun sovitettuna

Keittiömestari Hans Välimäki avaa Tampereelle rennon aasialaistyyppisen ravintolan,

Masu Asian Bistron. Monipuolisille asiakkaille lapsiperheistä bisnesseurueisiin soveltuva ravintola tarjoaa laajan skaalan aasialaistyyppisiä herkkuja tamperelaiseen makuun. Pistäytyä voi myös Masun baarissa tai laittaa viikonloppuisin jalalla koreasti vaihtuvien tiskijukkien tahtiin. Tiistaina 25.3. avautuvan Masun erikoisuutena on oikea teppanyaki-pöytä.

Pyöreitä aasialaisia makuja ja loistavia drinkkejä

Masun lähtökohtana oli rakentaa ravintola, jollaista Tampereelta ei löydy. Välimäki ei suhtaudu aasialaisiin makuihin liian puritaanisesti: Masun maut ovat hieman pyöreämpiä ja näin paremmin suomalaiseen suuhun sopivia. Pääasiana on tarjota yleisölle hyviä makuja ja rentoa fiilistä, joka ei rajoitu ainoastaan ruokaan.

– Sana ’masu’ on alun perin tarkoittanut Japanissa astiaa, neliönmuotoista kaukaloa, josta on tarjoiltu ja nautittu riisiä. Sittemmin joku valopää keksi astialle paremman käyttötarkoituksen ja riisit vaihdettiin sakeen, tuohon humalluttavan hyvään japanilaiseen riisiviinaan. Kuulostaa itse asiassa hirmu tutulta ja hyvinkin härmäläiseltä kekseliäisyydeltä, Välimäki tuumaa.

Jos jano riivaa ja menojalkaa vipattaa, Masun baari tarjoilee loistavia drinkkejä, komeita baarimikkoja ja etenkin viikonloppuisin menevää musaa, josta vastaavat vaihtuvat dj:t.

– Myös Masussa masu-kaukaloiden käyttötarkoitus on vaihdettu. Kun nälkä alkaa kolkutella, on hyvä ottaa yksi tai miksei useampikin neuvoa-antava drinkki loisteliaasta baaristamme. Ruokailun jälkeen on hyvä taas tasoitella ennen seuraavaan paikkaan siirtymistä, fiilistelee Välimäki.

Menun vaihtoehdot saavat kuolan valumaan

Menu sisältää pieniä sormisyötäviä, joita kannattaa tilata pöytään muutama. Sen jälkeen vuoroon astuvat sushit, joiden jälkeen voi siirtyä näppärästi alkuruokien tai suurempien pääruokien kimppuun. Mikäli kuitenkin tuntuu siltä, että nälkä kalvaa, mutta haluaisi syödä jotain muuta, niin kannattaa kokeilla Masun sandwich-baarin tuotoksia. Aterian päättävät luonnollisesti maistuvat jälkiruoat.

– Sandwich-baarin vaihtoehdoista esimerkiksi ’Rekkakuskin Unelma’ on kokeilemisen arvoinen. Tai sushipizza, edamame-pavut, korealainen liharuoka bulgogi, mausteinen tofupata… Tässähän joutuu itsekin solkenaan pyyhkimään sylkeä näppikseltä, Välimäki hehkuttaa vaihtoehtoja.

Välimäen mukaan jokaisessa ravintolassa pitää olla jokin erikoisuus. Masusta löytyy ainutlaatuinen teppanyaki-pöytä, jonka saa varattua 6–10 hengen seurueen illallispaikaksi. Tuotteet valitaan listalta ja kokki tulee valmistamaan annokset aivan viereen.

Masu on osa Gastromax-ravintolaperhettä, joka on luotu vastaamaan asiakkaiden korkeatasoisia odotuksia. Gastromax on Restamaxin ja Hans Välimäen perustama yhteisyritys, johon kuuluu ravintola Masun lisäksi Midhill-ravintolat, Helsinkiin avattava Rikhard´s Gastropub sekä pikkuriikkinen Välimäki-nimeä kantava fine dining -ravintola.

Masu Asian Bistro palvelee 25.3. lähtien osoitteessa Hämeenkatu 3, Tampere.

Aukioloajat:
Ti–to klo 17–23 (keittiö sulkeutuu klo 22.00)
Pe klo 17–02 (keittiö sulkeutuu klo 23.00)
La klo 14–02 (keittiö sulkeutuu klo 23.00)
Su klo 13–18 brunssi

Pöytävaraukset ja tiedustelut:
puh. 010 4233 210
masu@ravintola.fi
www.ravintola.fi/masu

Lisätiedot:
Hans Välimäki, keittiömestari
hans@ravintola.fi
puh. +358 45 671 0007

Tanja Virtanen, linjajohtaja, Restamax Oyj
tanja.virtanen@ravintola.fi
puh. +358 45 670 4292

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Ristorante Bella Roma, Gringos Locos, Viihdemaailma Ilona, Daddy’s Diner ja Stefan’s Steakhouse. Myös Wayne’s Coffee kuuluu yhtiön portfoliosalkkuun. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. www.restamax.fi.