CHARRLOTTA YLIMYS TUNTURIMAX OY:N LINJAJOHTOON

Restamax Oyj
MEDIATIEDOTE
01.09.2014
CHARRLOTTA YLIMYS TUNTURIMAX OY:N LINJAJOHTOON

Restamax Oyj:n sekä Rukakeskus-konsernin Tunturimax-yhteisyrityksen linjajohtajaksi on nimitetty 
Charrlotta Ylimys (s. 1977). Ylimyksen vastuualueena on yhteisyrityksen Rukalla ja Pyhällä sijaitsevien ruokaravintoloiden liiketoiminta ja sen kehittäminen.

Viime kesäkuussa Restamax solmi Rukakeskus-konsernin kanssa esisopimuksen yhteisyrityksestä, josta Restamax tulee omistamaan 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Yrityskauppa kattaa Rukakeskuksen ja sen tytäryhtiön Pyhätunturi Oy:n ravintolat Rukalla Kuusamossa ja Pyhällä Pelkosenniemellä. Yrityskauppa toteutuu lokakuussa.

Ylimyksellä on monipuolinen, pitkän linjan kokemus ravintolaliiketoiminnan johtamisesta. Hän on toiminut ravintolapäällikkönä useissa eri ravintoloissa, yrittäjänä sekä ravintola-alan asiantuntijapalveluiden tuottajana ja hänellä on vahva johtamiskoulutustausta.

– Ylimyksen johtamiskokemuksella ja vahvalla ravintola-alan tietotaidolla tuemme toimintamme laajentamista pohjoisen hiihtokeskuskohteisiin. Niin Restamax kuin Rukakeskus lähtevät positiivisin odotuksin kehittämään ravintolatoimintaa vetovoimaisissa matkailukeskuksissa yhdessä Ylimyksen kanssa, toteaa Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

– Otan todella innoissani haasteen vastaan. On kunnia saada työskennellä ammattilaisten ympäröimänä uudessa yhtiössä. Kehitystyöstä tulee erityisen mielenkiintoista, ja pääsen hyödyntämään tehtävässä monipuolista osaamistani kokonaisvaltaisesti, kertoo Charrlotta Ylimys.

Ylimyksen vastuuravintoloihin siirtyvät Rukalla sijaitsevat Ravintola Piste ja Hillside Grill sekä Pyhällä sijaitsevat Hotelli Pyhätunturin ravintolat. Lisäksi tulevalle talvikaudelle avataan Rukalle Ski Bistro ja viides Stefan’s Steakhouse -konseptin pihviravintola.

Ylimys aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2014.

Lisätietoja:

Markku Virtanen, toimitusjohtaja, puh. +358 400 836 477

Jakelu:

STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 26 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 200 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 48 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.