RAVINTOLA VÄLIMÄELTÄ RAIKAS AVAUS KESÄTAUON JÄLKEEN – UUDESSA MENUSSA MAISTUU SYKSY

Restamax Oyj
MEDIATIEDOTE 12.8.2014

RAVINTOLA VÄLIMÄELTÄ RAIKAS AVAUS KESÄTAUON JÄLKEEN – UUDESSA MENUSSA MAISTUU SYKSY

Hans Välimäen huhtikuussa avattu fine dining -ravintola Välimäki avaa ovensa jälleen kesän jälkeen Helsingin Rikhardinkadulla keskiviikkona 13.8. Avauspäivälle jo loppuun varattu ravintola palvelee kaiken kansan kulinaristeja keskiviikosta lauantaihin kahdella kattauksella.


Syysmenu ammentaa aarteensa sesongista


Keskiviikosta lauantaihin klo 18 ja 21 tarjoiltavien kattausten menukokonaisuus koostuu lukuisista pienistä annoksista, jotka valmistetaan alusta loppuun tarkoin ja harkiten käsityönä. Uusi menu nojaa vahvasti syksyyn ja lähimaastosta saataviin sesongin raaka-aineisiin.

– Menun kantava voima on kotimaiset kasvikset, juurekset ja sienet, jotka ovat juuri nyt mehevimmillään. Uudelle listalle olemme saaneet myös mykistyttävän hyvää Wagyu-härän lihaa ruotsalaiselta tilalta, jossa kyseistä karjaa kasvatetaan ainoana Pohjoismaissa. Ensi kuun alusta lähtien listalta löytyy lisäksi kotimaista karitsaa, raottaa Hans Välimäki uuden menun sisältöä.

”Fine ja fun diningia”Ensiluokkaisten makujen lisäksi Välimäki tarjoilee vierailijoilleen myös muita elämyksiä. Eloa ravintolaan tuo avokeittiö, jossa hääräävien kokkien hienosyistä työskentelyä voi seurata kuin teatterinäytöstä aitiopaikalta. – Täällä pääsee tuijottamaan muutakin kuin lautasta, Hans naurahtaa.

Shown kulusta ja siihen osallistuvien tarpeista huolehtii maître d’, ravintola-alan huippuasiantuntija, joka toimii saumattomana linkkinä vieraiden ja keittiön välillä. Hevosenkengän muotoon asetellut kahdeksasta kymmeneen asiakaspaikkaa tekevät ruokailusta uniikin kokemuksen. – Asetelma, jossa pöytä jaetaan kanssasyöjien kesken, luo kansainvälistä, välitöntä fiilistä. Toki kukaan ei pakota keskustelemaan vierustoverin kanssa, vaan ateriastaan voi nauttia rauhassa vaikka aivan yksinkin, Hans toteaa.

Välimäki tarjoaa myös hieman erilaisen ympäristön kokouksille, juhlille ja muille yksityistilaisuuksille. – Jos haluaa järjestää vaikkapa pikkujoulut, joita muistellaan kaiholla vielä seuraavanakin jouluna, kahden ja puolen tunnin ruokashow on mieleenpainuva ohjelmanumero. Ravintolan loistava sijainti mahdollistaa ripeän siirtymisen kaupungin muihin houkutuksiin iltaa jatkamaan. Toki ilta jatkuu kätevästi myös aivan seinän takana Rikhards Gastropubin puolella, Hans tuumaa.

Kaiken kansan kulinaristeille

Hans suosittelee Välimäkeä kaikille ennakkoluulottomille hyvän ruoan ystäville. – Välimäki on kaikille, ruokafaneista taviksille. Heille, jotka eivät karta erikoisiakin makuyhdistelmiä. Keskitymme Välimäessä tekemään niin hyvää ruokaa kuin vain ikinä osaamme.

Itse maestro Välimäkeä näkee ravintolassaan aika ajoin ja avajaisviikon aikana päivittäin. Mikäli haluaa lisätietoa menusta tai vaikkapa vinkkejä kotikeittiöön, kannustaa Hans kiskaisemaan häntä ja muuta henkilökuntaa rohkeasti hihasta. Paitsi ravintoloistaan, Hansin voi bongata syksyn mittaan myös kahdelta tv-kanavalta Haasta Hans ja Hansin matkassa -ohjelmista.

Pöytävaraus Välimäkeen kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta samankin päivän aikana voi tiedustella vapaita paikkoja päivän kattauksiin.


Pöydän voi varata osoitteessa: www.hansvalimaki.com/valimaki
Puhelimitse: +358 10 4233 257

Sähköpostitse: valimaki@hansvalimaki.fi

VÄLIMÄKI
Rikhardinkatu 4, 00130 Helsinki


Aukioloajat:
Ke–la kattaukset klo 18.00 ja 21.00

Facebook: www.facebook.com/valimakirestaurant

Lisätiedot:
Hans Välimäki, keittiömestari
hans@ravintola.fi
puh. +358 45 671 0007


Jakelu:

STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Ravintola Välimäki on osa Gastromax-ravintolaperhettä, joka on luotu vastaamaan asiakkaiden korkeatasoisia odotuksia. Gastromax Oy on Hans Välimäen ja ravintolayhtiö Restamaxin perustama yhteisyritys, johon kuuluvat Välimäen lisäksi Rikhards Gastropub Helsingissä, Midhill-ravintolat Helsingissä ja Tampereella sekä Masu Asian Bistro Tampereella.


Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy’s Diner, Stefan’s Steakhouse ja Wayne’s Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi