Suomen huutokauppakeisari ja pihvikeisari hyvällä asialla – tuotot Parkinson-säätiölle ja vastasyntyneiden osastolle

Restamax Oyj
MEDIATIEDOTE  14.11.2016
Julkaisuvapaa: heti

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja pihvikeisariksi tituleerattu Stefan Richter yhdistivät voimansa hyväntekeväisyyden nimissä. Tuotot ohjataan Suomen Parkinson-säätiölle sekä Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneiden osastolle.

Kymmenen vuotta sukunsa huutokauppaa vetänyt koko kansan suosikki Aki Palsanmäki ja Amerikan Top Chef -ohjelmasta tuttu huippukokki Stefan Richter isännöivät Jyväskylän Stefan’s Steakhouse -ravintolassa hyväntekeväisyystapahtumaa torstaina 10.11.

Muutama viikko sitten esitetyssä Suomen huutokauppakeisari -sarjan jaksossa Palsanmäki vieraili huippukokin kotitilalla Suonenjoella. Jaksossa Stefan lahjoitti edesmenneen äitinsä irtaimistoa 600 euron edestä Palsanmäelle huutokaupattavaksi.

– Äitini oli minulle hyvin rakas ja hänen toiveensa oli, että tavarat menevät hyvään tarkoitukseen. Hän oli myös kova Palsanmäen huutokaupan fani ja niinpä otin Akiin yhteyttä. Huutokaupattavien tavaroiden mukana oli muun muassa 1900-luvulta peräisin oleva rautainen silitysrauta, Top Chef -kisassa pitämäni kokintakki, Arabian papukaijakannu sekä äitini maalauksia ja muita antiikkiesineitä, Richter kertoo.

Myös huutokauppakeisari innostui ideasta heti.

– On erittäin hieno asia, että Stefan lahjoittaa tuotot hyväntekeväisyyteen. Nämä on hienoja eleitä tänä päivänä, joita ei kovinkaan moni tee. Tässä on ilo olla mukana, Palsanmäki kommentoi.

Lahjoituskohteilla henkilökohtainen merkitys

Myös ravintolakonserni Restamax Oyj oli tempauksessa aktiivisesti mukana ja lahjoitti huutokaupasta saadun tuoton verran hyväntekeväisyyteen vielä toiset 600 euroa. Kohteeksi valikoitui Suomen Parkinson-säätiö.

– Yhtiömme haluaa auttaa yhteiskunnallisella tasolla ja olla osana erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja. Stefanin myötä siihen tuli nyt täydellinen mahdollisuus. Jyväskylässä sijaitseva Stefan’s Steakhouse sopi niin konseptin kuin sijainnin puolesta tapahtumapaikaksi erinomaisesti, Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Saija Mattila kommentoi.

Jyväskylän Stefan’s Steakhouse on Stefanin johdolla luonut teeman ympärille hyväntekeväisyysmenun, joka on saatavilla 10.–30.11. Menun myynnistä lahjoitetaan 5 prosenttia Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneiden osastolle.

– Parkinson-säätiö on minulle erittäin henkilökohtainen ja tärkeä kohde. Sanoin Akille, että itseni ja konsernin lisäksi tietysti myös Jyväskylän ravintolani osallistuu hyväntekeväisyyteen. Vastikään isäksi tulemisen myötä toiveenani oli myös lapsiin liittyvä kohde, Richter summaa.

Stefan’s Steakhouse on osa ravintolayhtiö Restamax Oyj:tä.

Hyväntekeväisyysmenu
Alkuun: Poro-carpacciota, piparjuuri-cremeä ja balsamicokastiketta
Pääruoaksi: Black Angus -sisäfileepihviä (150 g), paistettuja herkkusieniä ja sipulia, paahdettuja valkosipuliperunoita sekä konjakki-viherpippurikastiketta
Jälkiruoaksi: Liisan juustokakkua, liekitettyjä hedelmiä ja sorbetia

Lisätiedot:
Saija Mattila, Restamax Oyj, ruokaravintoloiden linjajohtaja, puh. +358 50 411 1172

Stefan’s Steakhouse, Jyväskylä
Ilmarisenkatu 2
Puh. 0300 870 475
Pöytävaraukset tästä

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona ja Classic American Diner. Restamax Oyj:n vuoden 2015 liikevaihto oli 113,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 16,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000 henkilöä. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 3000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi