Rukan uudessa Pizzeria Vuosselissa paistuvat Suomen mestarin pizzat

Restamax Oyj
MEDIATIEDOTE 19.12.2016
Julkaisuvapaa: heti

Itä-Rukalla sijaitseva koko perheen pizzeria Vuosseli on avannut ovensa. Laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uniikkeihin makukombinaatioihin pohjaavan listan takana on pizzanpaiston Suomen mestari Riina Kuntsi.

Kansainvälisissä kilpailuissa ja Suomen pizzakulttuurissa vahvasti vaikuttava pizzanpaiston SM 2014 Riina Kuntsi halusi tuoda tunturiin perinteisiä italialaisia pizzoja sekä samalla rikkoa rajoja raaka-ainevalintojen kanssa.

– Vuosselin valikoimassa on tuttuja suosikkipizzoja urani eri vaiheilta, jotka ovat keränneet paljon positiivista palautetta. Tietysti uutta pohjoisenkin twistiä löytyy – muun muassa Rosvojen synnissä täytteenä on poronkäristystä, pekonia, punasipulia, puolukoita ja suolakurkkua, Kuntsi kertoo.

Ravintolassa pizzamestarina toimiva Kuntsi vannoo laadukkaan toteutuksen ja rohkean otteen perään. Vuosselissa valtaosa raaka-aineista on Italiasta peräisin.

– Onnistuneen pizzan takana on raaka-aineiden oikea määrä, jotta kukin maku pääsee sopivasti esille. Samoin pizzapullan käsittely on tärkeää: se tulee valmistaa, nostattaa ja leipoa huolellisesti. Pizzasta huomaa, mikäli tekijä on valmistanut sen samalla rakkaudella kuin itselleen, hän jatkaa.

Pizzaa pieteetillä upeassa miljöössä

Sisustukseltaan Vuosseli huokuu skandinaavista rinneravintolan tyyliä, josta on vastannut InHouse Design Oy. Tunnelmallinen valaistus, puupinnat ja hulppeat maisemat viimeistelevät kokonaisuuden. Vuosselista vastaava aluepäällikkö Anssi Karppinen on konseptiin tyytyväinen.

– Vuosseli tuo Rukan ravintolatarjontaan rennon, mutta tyylikkään levähdyspaikan, jonne ovat tervetulleita niin lomailevat perheet kuin laskettelijatkin. Täyttävien pizzojen lisäksi meiltä saa pizza al taglio -tyyppisiä palapizzoja nopean nälän taittamiseen – makeita rinnekahvilaleivonnaisia ja virvokkeita unohtamatta, Karppinen luettelee.

Talvisesonki on käynnistynyt vilkkaana ja tuonut turisteja kauempaakin. Kuntsin mukaan menun on oltava toimiva yhdistelmä perinteisiä ja moderneja vaihtoehtoja.

– Inspiraatio erilaisiin makuyhdistelmiin on peräisin omista mieltymyksistäni ja kokeilen ahkerasti uusia asioita. Vuosselissa pizzaansa saa vaikkapa falafelia, tsatsikia ja kylmäsavulohta. Jälkiruokapizza Herkuttelijan päätöksessä on puolestaan kondensoitua maitoa, leipäjuustoa, lakkahilloa ja jäätelöä, Kuntsi kuvailee.

Pizzeria Vuosselin tuotteita on mahdollista tilata myös kotiinkuljetuksella 15 € / tilaus (max. 3,5 km säteelle, lisäkilometri + 1 €). Ravintola sijaitsee Vuosselin Portissa Itä-Rukalla, entisen HillSide Grill -ravintolan tilalla. Vuosselin omistaa Tunturimax Oy, joka kuuluu Restamax Oyj -konserniin.

Lisätiedot:
Anssi Karppinen, aluepäällikkö, Restamax Oyj, puh. +358 457 734 7777
Riina Kuntsi, pizzamestari, Pizzeria Vuosseli, puh. +358 44 085 8300

Pizzeria Vuosseli
Ahon Jussintie, Ruka
Puh. 0400 101 630
Klikkaa tästä ravintolan aukioloaikoihin.

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Tunturimax Oy on Restamax Oyj:n ja Rukakeskus Oy:n yhteisyritys. Tunturimaxin ravintoloihin kuuluvat Rukakeskus Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa Rukalla. Yhteisyritys aloitti toimintansa lokakuussa 2014.

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona ja Classic American Diner. Restamax Oyj:n vuoden 2015 liikevaihto oli 113,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 16,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000 henkilöä. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 3000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 26 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 50 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.