Restamax ja Lunchie yhteistyöhön – ravintoloiden ruokahävikki minimiin

Ravintolayhtiö Restamax Oyj:n 12 ravintolaa löytyy jatkossa suositusta Lunchie-palvelusta. Lunchie-mobiilisovelluksen myötä asiakkaat saavat laadukkaita annoksia take awayna entistä edullisemmin ja ravintoloiden ruokahävikki pienenee huomattavasti.

Lunchie-mobiilisovellus perustuu ylijäävän laaturuoan hyödyntämiseen vastuullisella, kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Ravintola päivittää kätevästi esimerkiksi lounaasta ylijäävät annokset sovellukseen ja asettaa erikoistarjouksia. Asiakas puolestaan näkee sovelluksesta ravintoloiden reaaliaikaisen Lunchie-annosten valikoiman ja lähimmät Lunchie-ravintolat.

Kymmenkunta Restamaxin Ravintola.fi-ravintolaa Tampereella ja Kuopiossa löytyy nyt Lunchie-palvelusta. Helppokäyttöinen sovellus on kehitetty yhdessä ravintola-alan ammattilaisten kanssa.

– Lunchie on edistyksellinen ratkaisu: annosten laatu on priimaa, mutta asiakas saa ne tavallista edullisemmin. Tällä hetkellä ravintoloidemme Lunchie-annokset ovat pääasiassa lounaita, mutta tulemme jatkossa lisäämään palveluun myös à la carte -annoksia ja muita ruokatuotteita sekä uusia ravintoloita. Lunchiessa on valtava potentiaali ja uskomme sen monipuolisiin mahdollisuuksiin, Restamaxin ruokaravintoloiden linjajohtaja Eero Aho kertoo.

Uusia elämyksiä ja vastuullisia valintoja

Lunchien takana on suomalainen vuonna 2015 perustettu startup-yritys ByteBuffet Oy. Lunchieen kuuluu tällä hetkellä yli 200 ravintolaa Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Lempäälässä – sovelluslatauksia palvelulla on yhteensä jo yli 15 000.

– Olen innoissani yhteistyöstä Restamaxin kanssa. Restamaxin keskittyminen vastuullisuuteen ja kannattavaan kasvuun Suomen suurimmissa kaupungeissa ja kasvukeskuksissa on yhdensuuntainen oman visiomme kanssa urbaanista ja kehittyvästä elämäntavasta. Yhdessä pystymme auttamaan kuluttajia löytämään uusia tapoja syödä hyvin ja löytää loistavia elämyksiä, Lunchien taustajoukoissa vaikuttava Ville Virmala julistaa.

– Sovelluksen avulla tarjoamme asiakkaillemme uusia annosvaihtoehtoja ja tutustutamme heitä monipuoliseen ravintolatarjontaamme. Toinen tärkeä syy uudelle yhteistyölle on konsernimme vahva halu edistää vastuullisia ja ympäristöystävällisiä toimintatapoja. Lunchien myötä ennakoimme ja minimoimme ravintoloiden ruokahävikkiä merkittävästi, Aho summaa.

Lunchie on ladattavissa ilmaiseksi iPhonen ja Androidin sovelluskaupoista. Käyttäjä rekisteröi luottokorttinsa tiedot kerran sovellukseen, ja jatkossa maksu tapahtuu automaattisesti ja kätevästi annosvalinnan yhteydessä.

Lunchiessa ovat mukana seuraavat Restamaxin ravintolat:

Tampere:
Classic American Diner, Lielahti
Chicago Foodpark
Bodega Salud
The Grill
Como Ristorante
Pizzeria Bella Roma
Villisika

Lempäälä:
Bella Roma & Daddy’s Diner
Coyote Bar & Grill

Kuopio:
Bella Roma & Daddy’s Diner

Lisätiedot:
Eero Aho, ruokaravintoloiden linjajohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 823 6888, eero.aho@ravintola.fi
Ville Virmala, markkinointivastaava, Lunchie, puh. +358 40 530 2252, ville@lunchie.fi

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Restamax Oyj vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona ja Classic American Diner. Restamax Oyj:n vuoden 2015 liikevaihto oli 113,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 16,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000 henkilöä. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 3000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi