Stefan Richterin ravintoloille oma viini

Restamax Oyj
Mediatiedote 16.3.2016
Julkaisuvapaa: heti

Huippukokki Stefan Richterin luotsaamat Stefan Steakhouse -ravintolat ovat saaneet oman nimikkoviinin. Crave Vineyards Zinfandel on Stefan’s Steakhouseille räätälöity punaviini, joka on jatkossa saatavilla kaikista Stefan’s-ravintoloista.

Kalifornialainen täyteläinen Crave Vineyards Zinfandel -punaviini on tarkoin selektoitu täydentämään laatupihveistään tunnetun Stefan’s Steakhousen menua. Viini sopii erinomaisesti grillattujen liharuokien kylkeen.

Oma viini on jokaisen ravintoloitsijan – niin myös Stefan Richterin – unelma.

– Minun piti muuttaa Kaliforniasta Suomeen asti saadakseni oman viinin. Nyt voin siis kuolla rauhassa, Richter nauraa.

Kahvin ja suklaan aromit sulassa sovussa

Crave Vineyards Zinfandel tulee Kalifornian rannikkoalueen tarhoilta San Fransiscon ja Los Angelesin välimaastossa sijaitsevalta Paso Roblesin ala-alueelta. Alue on ihanteellinen huippulaatuisten Zinfandel-viinien tuottamiseen. Tähän viiniin käytetyt rypäleet on poimittu tarhoilta, joissa viiniköynnösten keski-ikä on korkea. Köynnökset tuottavat pieniä intensiivisen maukkaita rypäleitä, joiden sokeri- ja happopitoisuus ovat korkeita. Viinin rypäleet on poimittu käsin ja valmistuksen päätteeksi viiniä on kypsytetty ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukautta. Viini pullotettiin joulukuussa 2015.

Syksyllä 2015 järjestettiin sokkotasting, jonka perusteella valikoitui lopullinen viini. Merkittävässä roolissa viinin valintaprosessissa oli Master of Wine Tuomas Meriluoto.

– Väriltään tumman rubiininpunaisen viinin suutuntuma on erittäin runsas ja täyteläinen, maussa on paljon aromeja ja erittäin kypsää hedelmäisyyttä, jota ryhdittää tammikypsytyksen mukanaan tuomat paahteiset kahvin ja suklaan vivahteet.

Tällä hetkellä Suomessa Master of Wine -tutkinnon suorittaneita on kolme, ja kaiken kaikkiaan ympäri maailmaa vuodesta 1953 lähtien 391.

– Viini on täydellinen valinta grillatuille liharuoille ja laadukkaille hampurilaisille. Crave Vineyards Zinfandel on erittäin korkeaa laatua ja valittu erityisesti huomioiden Stefan’s Steakhousen ruokien tyyli sekä suomalaisten laatutietoisten kuluttajien makumieltymykset. Uskon, että tästä tulee nopeasti asiakkaiden ja henkilökunnan suosikki, jonka ääreen palataan yhä uudelleen, Meriluoto lisää.

Crave Vineyards Zinfandel on laatuviinien maahantuontiin ja markkinointiin erikoistuneen Winestaten maahantuoma. Viini on saatavilla ainoastaan Stefan’s Steakhouseissa Suomessa.

Rennosta tunnelmastaan, laatupihveistään ja -viineistään tunnetut Stefan’s Steakhouse -ravintolat sijaitsevat Tampereella, Turussa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Rukalla. Ravintolat kuuluvat Restamax-konserniin.

Crave Vineyards Zinfandel -ominaisuudet:

Rypälelajikkeet: 100 % Zinfandel
Köynnöksen keski-ikä: +40 vuotta
Viinin kypsytys: 15 % viinistä kypsytettiin 9 kk uusissa ranskalaisissa sekä amerikkalaisissa tammitynnyreissä.
Alkoholipitoisuus: 15,2 %
Jäännössokeri: Alle 1 g / litra
Kokonaishappopitoisuus: 6,2 g / litra

Lisätiedot:

Saija Mattila, linjajohtaja, Restamax Oyj
Puh. 050 411 1172, saija.mattila@ravintola.fi

Tuomas Meriluoto, Master of Wine, toimitusjohtaja, Winestate Oy
Puh. 040 523 9530, tuomas.meriluoto@winestate.fi

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona ja Classic American Diner. Restamax Oyj:n vuoden 2015 liikevaihto oli 113,6 miljoonaa euroa ja käyttökate 16,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000 henkilöä. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on yli 3000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi