17.4.2015
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: RESTAMAX OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLERestamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 17.4.2015 klo 14.15

RESTAMAX OYJ:N OSAKKEENOMISTAJIEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 52,8 prosenttia kaikista Restamax Oyj:n osakkeista ja äänistä, ovat ilmoittaneet yhtiön hallitukselle esittävänsä 22.4.2015 pidettävälle varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenille maksettavat vuosipalkkiot olisivat puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle 20 000 euroa vuodessa sekä kullekin jäsenelle 10 000 euroa vuodessa. Edellä mainitut osakkeenomistajat ehdottavat, että erillisiä kokouspalkkioita tai korvauksia matkakustannuksista ei makseta.

Edellä mainitut osakkeenomistajat ovat lisäksi ilmoittaneet yhtiön hallitukselle esittävänsä yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenmääräksi päätettäisiin kuusi (6) ja että hallituksen jäseniksi valittaisiin uudelleen sen nykyiset jäsenet Timo Laine, Petri Olkinuora, Mikko Aartio, Jarmo Viitala ja Mika Niemi. Lisäksi uudeksi hallituksen jäseneksi ehdotetaan Timo Everiä. Ehdotetut ovat antaneet tehtävään suostumuksensa. Kyseiset osakkeenomistajat ehdottavat, että Timo Laine jatkaisi hallituksen puheenjohtajana ja Petri Olkinuora varapuheenjohtajana.

Ehdotetuista hallituksen jäsenistä kolme (Laine, Aartio ja Niemi) ovat riippuvaisia yhtiöstä, joten ehdotettu hallituksen kokoonpano ei vastaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin suositusta 14 siltä osin, että yli puolet hallituksen jäsenistä tulisi olla riippumattomia yhtiöstä. Ehdotettu hallituksen kokoonpano ei myöskään vastaa Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin suositusta 9 siltä osin, että hallituksessa tulisi olla edustettuna molemmat sukupuolet. Edellä mainitut osakkeenomistajat perustelevat ehdotettua hallituksen kokoonpanoa viime tilikaudella tehdyllä Rengasravintolat-konsernin yrityskaupalla, sekä ehdotetun hallituksen kokoonpanon toimivuudella yhtiön toiminnan asettamat vaatimukset ja kehitysvaihe huomioiden.

Tarkemmat tiedot hallitukseen ehdotetuista jäsenistä ovat tämän tiedotteen liitteenä sekä nähtävissä yhtiön verkkosivuilla osoitteessa: www.restamax.fi/sijoittajille/yhtiokokous/yhtiokokous-2015/

Restamax Oyj:n yhtiökokouskutsu julkaistiin pörssitiedotteena 31.3.2015.

Lisätietoja:
Timo Laine, Restamax Oyj, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 400 626 064
Jarno Suominen, Restamax Oyj, talousjohtaja, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. von Trappe -ravintolat, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, American Diner, Daddy's Diner, Stefan's Steakhouse sekä Galaxie- ja Space Bowling & Billiards -viihdekeskukset. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee sesongista riippuen 900-1100 henkilöä, vuoden 2014 liikevaihto oli 86,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 12,0 miljoonaa euroa.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi