9.1.2014
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: Restamax Oyj ja Hans Välimäki aloittavat yhteistyönRestamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 9.1.2014 klo 10:00

Restamax Oyj ja Hans Välimäki aloittavat yhteistyön

Restamax Oyj ja Hans Välimäen omistama Hans Välimäki Oy ovat perustaneet yhteisyritys Gastromax Oy:n, jonka omistus jakautuu siten, että Restamax omistaa 70 prosenttia ja Hans Välimäki Oy omistaa 30 prosenttia. Yhteisyritys on ostanut Hans Välimäen eri yhtiöiden kautta osittain omistamat, Helsingissä ja Tampereella huvipuistoissa sijaitsevat Midhill -ravintolat, sekä kahden muun ravintolan liiketoiminnat.

Ostettujen liiketoimintojen kauppahinta on 1.200.000 euroa, josta 570.000 euroa maksetaan kaupantekohetkellä ja 630.000 euroa erissä 30.9.2015 mennessä. Ostettujen liiketoimintojen arvioitu vuosiliikevaihto on yhteensä noin 4 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 10 prosenttia.

Ostettavat liiketoiminnat siirtyvät ostajayhtiölle vuoden 2014 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Liiketoimintakaupan yhteydessä on sovittu Hans Välimäki Oy:n jatkavan ostettavien liiketoimintojen konsultointia ja panoksellaan vahvistavan Restamaxin ruokaravintolaliiketoimintaa.

Yrityskaupan myötä Restamax saa uusia, hyviä liikepaikkoja sekä laajentaa liiketoimintaansa Midhill-konseptilla Suomen suurimpiin huvipuistoihin Linnanmäelle ja Särkänniemeen.

Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Markku Virtanen kommentoi kauppaa seuraavasti: "Tunnemme Hans Välimäen jo vuosien takaa ja aloitamme innolla yhteistyön hänen kanssaan. Hansin näkemys ja osaaminen tuovat uusia ideoita ja mahdollisuuksia Restamaxin ruokaravintolaliiketoimintojen kehittämiseen."

Lisätietoja:

Markku Virtanen, toimitusjohtaja, puh 0400-836 477

Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, puh 0400-626 064

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 60 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Ristorante Bella Roma, Gringos Locos, Viihdemaailma Ilona, Daddy's Diner ja Stefan's Steakhouse. Myös Wayne's Coffee kuuluu yhtiön portfoliosalkkuun. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä, vuoden 2012 liikevaihto oli noin 60 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 10 miljoonaa euroa. www.restamax.fi.