1.6.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: MUUTOKSIA RESTAMAXIN HALLITUKSESSA SEKÄ JOHTORYHMÄSSÄ

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 1.6.2018 klo 13.30

MUUTOKSIA RESTAMAXIN HALLITUKSESSA SEKÄ JOHTORYHMÄSSÄ

Restamax Oyj:n ("Restamax") hallitus on nimittänyt Aku Vikströmin (s. 1972) Restamaxin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Vikström tulee vastaamaan Suomessa yhtiön toiminnasta, tuloksesta sekä kehittämisestä. Vikström toimi aiemmin Royal Ravintolat Oy:n ("Royal Ravintolat") toimitusjohtajana.

- Vikström tuo yhtiöömme merkittävää osaamispääomaa - hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden monipuolinen kokemus ravintola- ja elintarvikealalla johtamisen, myynnin ja markkinoinnin saralta sekä suuri intohimo ravintola-alaan. Uskon Vikströmin vahvistavan Restamaxin markkina-asemaa kotimaassa entisestään ja vievän suomalaisen ravintolakulttuurin elämyksellisyyttä eteenpäin, hallituksen puheenjohtaja Timo Laine kommentoi.

- Otan innolla vastaan uudet tehtäväni ja odotan innostuneena, että pääsen tapaamaan henkilöstöämme. Tulemme panostamaan molempien yhtiöiden menestysreseptiin, yrittäjämäiseen yrityskulttuuriin, ja jatkamaan työtä entistä laadukkaamman asiakaspalvelun ja tehokkaan toimintamalliin eteen. Yhtiön nimen uudistamistyö on aloitettu ja kerromme siitä lisää kesän jälkeen, Vikström kertoo.

Restamaxin toimitusjohtaja DI Juha Helminen (s. 1977) ottaa vastuulleen yhtiön ulkomaan toiminnot 1.6.2018 alkaen. Helminen nimitettiin Restamaxin toimitusjohtajan sijaiseksi 1.6.2018 alkaen. Helminen aloitti Restamaxin toimitusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 1.9.2017.

- Restamaxin tavoitteena on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolatoimija 3-5 vuoden sisällä, jota tukee niin yritysostomme Tanskasta kuin yhdistymisemme Royal Ravintoloiden kanssa. Helmisellä on takanaan pitkä kansainvälinen ura panimo- ja ravintola-alalla liiketoiminnan ja myynnin johtamisen parissa, joten hän on luonteva valinta kansainvälisten toimintojemme johtoon, Laine sanoo.

- Laajensimme kevään aikana toimintaamme Tanskaan. Pystymme nyt näiden vastuumuutosten avulla panostamaan aivan eri tavalla kasvustrategiamme toteuttamiseen ulkomailla, missä meillä on jo yksistään Pohjois-Euroopan alueella 100 miljardin euron markkinat, Helminen toteaa.

Muutokset hallituksessa

Restamaxin ylimääräinen yhtiökokous on 31.5.2018 päättänyt täydentää yhtiön hallitusta Royal Ravintoloiden nykyisillä hallituksen jäsenillä Saku Tuominen, Tomi Terho sekä Mikko Kuusi.

Restamaxin hallitukseen kuuluvat 31.5.2018 alkaen:

Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja
Petri Olkinuora, hallituksen varapuheenjohtaja
Mikko Aartio
Mika Niemi
Saku Tuominen
Tomi Terho
Mikko Kuusi

Muutokset johtoryhmässä

1.6.2018 alkaen Restamaxin johtoryhmää on täydennetty Aku Vikströmillä. 1.9.2018 alkaen johtoryhmän rakennetta muutetaan ja liiketoimintojen vastuualueet tullaan jakamaan uudestaan. Lisäksi avoinna ollut kaupallisen johtajan rooli täytetään. Ostojohtaja raportoi jatkossa talousjohtajalle.

Restamaxin johtoryhmään kuuluvat 1.9.2018 alkaen:

Aku Vikström, toimitusjohtaja, johtoryhmän puheenjohtaja
Juha Helminen, toimitusjohtajan sijainen
Jarno Suominen, talousjohtaja
Paul Meli, liiketoimintajohtaja, Yökerhot ja viihde muu Suomi
Tero Kaikkonen, liiketoimintajohtaja, Fast Casual
Tanja Virtanen, liiketoimintajohtaja, Ruokaravintolat muu Suomi
Benjamin Gripenberg, liiketoimintajohtaja, Ruokaravintolat PK-seutu
Eemeli Nurminen, liiketoimintajohtaja, Yökerhot ja viihde PK-seutu
Elina Yrjänheikki, liiketoimintajohtaja, Tapahtumat
Joonas Mäkilä, kaupallinen johtaja
Perttu Pesonen, kehitysjohtaja
Anne Kokkonen, henkilöstöjohtaja

Lisätietoja:
Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 400 626 064
Aku Vikström, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, p. +358 50 524 9445
Juha Helminen, toimitusjohtajan sijainen, Restamax Oyj, puh. +358 40 535 5560
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj
on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 400 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 9 000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi