30.9.2013
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj harkitsee listautumista Helsingin pörssin päälistalle

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 30.9.2013

Restamax Oyj harkitsee listautumista Helsingin pörssin päälistalle

Ravintolayhtiö Restamax Oyj harkitsee listautumista Nasdaq OMX Helsinki Oyj:n ylläpitämälle päälistalle. Mahdollinen listautuminen tapahtuisi marraskuun aikana. Suunnitellun transaktion koko on alustavasti noin 20-25 MEUR.

Restamaxin julkisella osakeannilla ja listautumisella on tarkoitus nopeuttaa yhtiön kasvua, mahdollistaa kasvustrategian toteutuminen suunnitelmien mukaan ja lisätä sijoittajien kiinnostusta Restamaxiin. Lopullinen päätös listautumisen suhteen tehdään syksyn kuluessa.

- Tavoitteenamme on hankkia markkinoilta pääomia, joilla kiihdytämme yhtiömme kasvua. Restamax on nyt sellaisessa kasvuvaiheessa, että asia on meille ajankohtainen, kertoo Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

- Vahvistimme Restamaxin hallitusta kesällä, kun kokenut hallitusammattilainen, Citycon Oyj:n entinen toimitusjohtaja Petri Olkinuora sekä Wulff Oy Ab:n toimitusjohtaja Sami Asikainen aloittivat jäseninä, sanoo Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

Restamax lyhyesti

Restamax operoi noin 60 seurustelu- ja ruokaravintolaa, kahvilaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Restamaxin IFRS:n mukainen liikevaihto oli 60,8 miljoonaa euroa 31.12.2012 päättyneellä tilikaudella ja käyttökate 9,9 miljoonaa euroa vastaten 16,8 prosenttia liikevaihdosta. Historiansa aikana yhtiö on kasvanut voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto kasvoi 28 prosenttia.

Restamaxin tavoitteena on 100 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2015 mennessä. Kannattavaa kasvua haetaan Suomen suurimmista kaupungeista ja kauppakeskuksista sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Orgaanisen kasvustrategian pohjana on sekä laajentuminen uusiin kaupunkeihin ja että toisaalta jo luodun toimipisteverkoston kasvattaminen nykyisissä kaupungeissa.

Restamaxin toimintamalli perustuu konseptipohjaiseen lähestymistapaan, jonka taustalla toimii tehokas hallinto ja toiminnanohjaus. Restamaxin toimintamallissa pyritään tarjoamaan joustavasti erilaisia ravintolakonsepteja vastaamaan paikallista kysyntää ja tilatarjontaa ja samalla välttämään ketjumaisuutta.

Kysyntään mukautuva toimintamalli mahdollistaa yhtiölle suuret kohdemarkkinat ja edellytykset kasvaa sekä uusille toiminta-alueille että paikallisesti niissä kaupungeissa, joissa yhtiöllä on jo toimintaa. Kasvun perustana toimivat aktiivinen tuotekehitys ja innovointi, ammattitaitoinen henkilökunta ja kokenut johto, toimipistetasolle jalkautettu operatiivinen tulosvastuu ja toisaalta toiminnan reaaliaikainen ohjaus ja seuranta.  

Ostotoiminnan keskittäminen, henkilöstöresurssien ja tavaralogistiikan hallinta ovat merkittäviä Restamaxin kannattavuuden ajureita. Toiminnan tehostamiseksi paikallisesti Restamax pyrkii perustumaan kullekin toimintapaikkakunnalle useampia yhtiön ravintoloita ja konsepteja. Tällöin Restamax pystyy sekä tarjoamaan kattavamman tarjonnan asiakkailleen että tehostamaan toimintaansa paikallisesti esimerkiksi markkinoinnin, hankintojen ja henkilöstöhallinnon suhteen.

Suomen ravintolamarkkina lyhyesti

Suomen ravintolamarkkinan koko on lähes 5 miljardia euroa. Markkinan kasvu on ollut viime vuosina keskimäärin noin 3-4 prosenttia. Vuonna 2012 Restamaxin kannalta relevantti anniskeluravintoloiden kokonaismarkkina kasvoi noin 4,7 prosenttia.

Kotimaan matkailun ja turismin lisääntyminen, kaupungistuminen ja yksihenkisten asuntokuntien lukumäärän kasvu sekä kuluttajatottumusten muutos esimerkiksi ulkona syömisen suhteen ovat keskeisiä syitä, joiden johdosta ravintolamarkkinan kasvu on ollut BKT:n kasvua voimakkaampaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Markku Virtanen, Restamax Oyj, 0400 836 477, markku.virtanen@restamax.fi Hallituksen puheenjohtaja Timo Laine, Restamax Oyj, 0400 626 064, timo.laine@restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 60 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Ristorante Bella Roma, Gringos Locos, Viihdemaailma Ilona, Daddy's Diner ja Stefan's Steakhouse. Myös Wayne's Coffee kuuluu yhtiön portfoliosalkkuun. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 700 henkilöä, vuoden 2012 liikevaihto oli noin 60 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 10 miljoonaa euroa.

Restamax yrityssivut: www.restamax.fi

Restamax kuluttajasivut: www.ravintola.fi

Tiedotteen liitetiedostot