9.10.2020
Pörssitiedotteet

NoHo Partnersin syyskuun liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan operatiivinen kassavirta oli neutraali

NoHo Partners Oyj

PÖRSSITIEDOTE 9.10.2020 klo 8.00

NoHo Partnersin syyskuun liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan operatiivinen kassavirta oli neutraali

NoHo Partnersin syyskuun 2020 liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa, joka vastaa noin 70 prosenttia viime vuoden vastaavan ajanjakson liikevaihdosta. Suomen ravintolaliiketoiminnan liikevaihtotaso oli yli 70 prosenttia ja kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihtotaso oli yli 50 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Yhtiön liiketoiminnan operatiivinen kassavirta syyskuussa oli neutraali.

Yhtiön liikevaihto heinä–syyskuussa 2020 oli yli 56 miljoonaa euroa, joka vastaa lähes 75 prosenttia viime vuoden vastaavan ajanjakson liikevaihdosta, ja liiketoiminnan operatiivinen kassavirta oli noin 5,5 miljoonaa euroa.

NoHo Partners on laatinut liiketoimintansa kehittymiselle kolme eri skenaariota koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen ajaksi. Syyskuuhun saakka yhtiö eteni liiketoiminnassaan perusskenaarionsa mukaisesti, jossa myynti on noin 70–85 prosenttia edellisvuoden tasosta.

NoHo Partners tiedotti 29.9.2020, että Suomen hallituksen määräämien ravintolarajoitusten myötä yhtiö arvioi siirtyvänsä toteuttamaan liiketoimintaansa low-skenaarionsa mukaisesti myynnin volyymin ollessa noin 50 prosenttia edellisvuoden tasosta.

NoHo Partnersin
toimitusjohtaja Aku Vikström:

”Syyskuu oli jälleen yksi osoitus organisaatiomme kyvystä toimia tehokkaasti pienemmällä volyymillä, mistä suurin kiitos kuuluu henkilöstömme kovalle työlle. Liiketoiminnan operatiivinen kassavirta oli neutraali noin 15 miljoonan liikevaihdolla, mikä on hyvä merkki kulurakenteemme joustoista 250 ravintolan kokonaisuudessa. Tavoitteemme on navigoida tämä yhtiö läpi koronakriisin ilman lisävelkaa, ja kolmas kvartaali antoi siihen hyvin puhtia liiketoiminnan tuotettua noin 5,5 miljoonan euron kassavirran. Lokakuu on yksi vuoden hiljaisimmista kuukausista, ja kun siihen iskevät vielä Suomen hallituksen tiukat rajoitustoimet, niin arvioimme liikevaihtomme putoavan puoleen normaalista. Tämän seurauksena lokakuun liiketoiminnan operatiivinen kassavirta on negatiivinen, mutta koko kvartaalin arvioidaan olevan positiivinen matalassa, noin 50 prosentin volyymin, skenaariossakin.”

NoHo Partnersin tavoitteena on antaa ajantasaista tilannetietoa koronapandemian vaikutuksista liiketoimintaansa, ja yhtiö raportoi liiketoimintansa kehittymisestä koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana kuukausitasolla. Lokakuun liikevaihdon kehityksestä yhtiö tulee raportoimaan tammi–syyskuun 2020 osavuosikatsauksensa yhteydessä 10.11.2020.

Lisätietoja:
Aku Vikström, toimitusjohtaja, NoHo Partners Oyj, puh. +358 44 011 1989
Jarno Suominen, varatoimitusjohtaja, toimitusjohtajan sijainen, NoHo Partners Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.noho.fi

NoHo Partners Oyj
on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi, Friends & Brgrs ja Cock's & Cows. NoHo Partners Oyj:n vuoden 2019 liikevaihto oli 272,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 30,6 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna.

NoHo Partners -yrityssivut: www.noho.fi
NoHo Partners -kuluttajasivusto:
www.ravintola.fi