27.3.2023
Sijoittajauutiset

NoHo Partners Helsingin viihde- ja yökerhomarkkinan markkinajohtajaksi strategisen yrityskaupan myötä

NoHo Partners Oyj

SIJOITTAJAUUTINEN 27.3.2023 KLO 9.00

NoHo Partners Helsingin viihde- ja yökerhomarkkinan markkinajohtajaksi strategisen yrityskaupan myötä

NoHo Partners Oyj on allekirjoittanut sopimuksen, jonka myötä Helsingin yöelämän kiintotähdet, Apollo Live Club, yökerho Maxine sekä ravintola Kaivohuone, siirtyvät konsernin tytäryhtiö Stadin Night Oy:n omistukseen yhteistyössä sijoittaja Raimo Sarajärven kanssa. Myyjänä transaktiossa on suomalainen ravintola-alan konserni Night People Group. Mira Ritasmäki jatkaa Stadin Night Oy:n operatiivisena johtajana ravintoloiden toiminnasta vastaavien avainhenkilöiden kanssa.

”Viihde- ja yökerhomarkkina on edelleen ravintola-alan kannattavinta liiketoimintaa ja sen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät monessakin mielessä. Opiskelijoiden ja nuorten aikuisten määrä kaupungeissa kasvaa ja elämyksellisillä, yhteisillä illanvietoilla on oma roolinsa nuorten sosiaalisessa kanssakäymisessä. Samaan aikaan myös yritystapahtumien kysyntä elämyksiin ja monimuotoisiin tiloihin on kasvussa. Helsinki on Suomen suurin viihdemarkkina ja siellä NoHo Partnersilla on perinteisesti ollut muita isoja opiskelijakaupunkeja pienempi markkinaosuus. Nyt hankitut klassikot ovat todistaneet elinvoimaisuutensa viimeisen vuosikymmenen aikana ja uskomme, että saamme kehitettyä niiden liiketoimintaa yhdessä kaupan myötä siirtyvien avainhenkilöiden kanssa”, kommentoi NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Nyt toteutetulla yrityskaupalla NoHo Partners nousee markkinajohtajaksi Helsingin yökerhomarkkinassa. Yhtiön viihde- ja yökerhoportfolioon kuuluvat entuudestaan Helsingissä tunnetut ravintolat kuten Teatteri, Wallis', Baarikärpänen, Henry’s Pub, Holiday ja Babylon Club and Garden. Uusien hankintojen myötä NoHo Partnersin liikevaihto Helsingin yökerhomarkkinasta kasvaa noin 25 miljoonaan euroon.

Lisätietoja

Stadin Night Oy

  • NoHo Partners Oyj:n tytäryhtiö
  • Omistusosuudet yrityskaupan jälkeen: NoHo Partners 60 %, Raimo Sarajärvi 35 %, M.R. Capital 5 %

Apollo Live Club

  • Viihdekeskus yli 24-vuotialle, kapasiteetti < 1000 vieraalle
  • Apollo Live Club on Forumin vanhan elokuvateatterin tiloihin avattu ohjelmaravintola, joka yhdistyy viikonloppuisin Forumin sisäpihalla olevan Apollo Street Barin kanssa suureksi yökerhoksi ja musiikkiklubiksi. Apollo tarjoaa mielenkiintoisia tapahtumia, lavaesiintyjiä sekä klubitunnelmaa. Lisäksi Apollossa on Karaoke-baari sekä sisäpihan Terrace Bar -terassi.

Maxine

  • Yökerho yli 20-vuotialle, yritys- ja yksityistilaisuudet < 730 vieraalle
  • Maxine sijaitsee Kampin kauppakeskuksen kuudennessa kerroksessa, jossa ”Olohuone”, ”Sali” ja ”Happy End” tarjoavat maisemanäkymät ja puitteet rennolle seurustelulle, tanssille ja karaokelle.

Kaivohuone

  • Yritys- ja yksityistilaisuudet < 1000 vieraalle, yökerho kesäviikonloppuisin
  • Kaivohuone on vuonna 1838 valmistunut karismaattinen puuhuvila keskellä Kaivopuistoa, joka toimii tunnelmallisena yökerhona kesäisin ja suosittuna juhlatilana erilaisille yksityistilaisuuksille.

Lisätiedot:

Aku Vikström, toimitusjohtaja, puh. 044 235 7817
Jarno Suominen, varatoimitusjohtaja, puh. 040 721 5655

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet
www.noho.fi

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Sea Horse, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Aasia, Friends & Brgrs, Campingen ja Cock’s & Cows. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 300 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.