29.9.2020
Pörssitiedotteet

NoHo Partners aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut ja antaa lisätietoja ravintolarajoitusten vaikutuksista liiketoimintaansa

NoHo Partners Oyj

PÖRSSITIEDOTE 29.9.2020 klo 21.05

NoHo Partners aloittaa uudet yhteistoimintaneuvottelut ja antaa lisätietoja ravintolarajoitusten vaikutuksista liiketoimintaansa

NoHo Partners Oyj aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa Suomen hallituksen asettamiin tiukkoihin ravintolatoimialaa koskeviin rajoituksiin. Neuvotteluiden tarkoituksena on minimoida koronapandemiasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia ja sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan ravintolarajoitusten mukana laskevaa volyymia.

Yhteistoimintaneuvottelujen piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö eli noin 1 300 henkilöä Suomessa. Lisäksi ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään.

Neuvottelut alkavat 5.10.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvottelut voivat johtaa muutoksiin organisaatiorakenteessa, henkilöstön lomauttamisiin osa- tai kokoaikaisesti, osa-aikaistamisiin tai irtisanomisiin. Neuvotteluissa käsiteltävät mahdolliset irtisanomiset koskevat ensisijaisesti hallinnollisia tehtäviä organisaation eri tasoilla.

NoHo Partners on aiemmin tiedottanut laatineensa liiketoimintansa kehittymiselle kolme eri skenaariota poikkeustilanteen ajaksi. Kesäkuun alusta alkaen yhtiö on edennyt liiketoiminnassaan perusskenaarionsa mukaisesti, jossa myynti on noin 70–85 prosenttia edellisvuoden tasosta. Suomen hallituksen määräämien ravintolarajoitusten myötä yhtiö arvioi siirtyvänsä toteuttamaan liiketoimintaansa low-skenaarionsa mukaisesti, jossa myynti on noin 50–70 prosenttia edellisvuoden tasosta.

Toimitusjohtaja Aku Vikström:

”Suomen hallitus antoi tänään päätöksen, jonka mukaan ravintoloiden anniskelu tulee lopettaa klo 24 valtakunnallisesti, ja pandemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla jo klo 22. Näillä viranomaisrajoituksilla on merkittävä vaikutus ravintolatoimintaamme ja joudumme aloittamaan välittömät sopeuttamistoimet, jotka koskevat jopa tuhansien ihmisten toimeentuloa.

On selvää, että joudumme opettelemaan elämään tämän viruksen kanssa vielä jonkin aikaa, sillä kenelläkään ei ole varmaa tietoa pandemian kestosta. Toivon Suomen hallitukselta viimeaikaisen yhteiskuntavastuukeskustelun herättämänä myös läpinäkyvyyttä ja monipuolisiin näkemyksiin pohjautuvaa päätöksentekoa, kun etsimme tasapainoa terveyden, talouden ja työpaikkojen suojelussa. Pahimmassa tapauksessa irtisanomisten toteutuessa rajoitustoimet voivat johtaa alalla kymmenien tuhansien ihmisten työttömyyteen ja syrjäytymiseen. Muissa toimintamaissamme Tanskassa ja Norjassa ravintolarajoitukset ovat olleet tiukkoja, mutta samanaikaisesti valtiot ovat myös jatkuvasti tukeneet ravintola-alan yritysten toimintaa, ja tällä on ollut merkittävä vaikutus alan työllisyyteen.”

NoHo Partners tiedotti 13.3.2020 aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut määräaikaisista lomautuksista ja 15.5.2020 aloittavansa neuvottelut niiden jatkamisesta.

Lisätietoja:

Aku Vikström, toimitusjohtaja, NoHo Partners Oyj, puh. +358 44 011 1989
Jarno Suominen, varatoimitusjohtaja, toimitusjohtajan sijainen, NoHo Partners Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.noho.fi

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi, Friends & Brgrs ja Cock's & Cows. NoHo Partners Oyj:n vuoden 2019 liikevaihto oli 272,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 30,6 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna.

NoHo Partners -yrityssivut: www.noho.fi
NoHo Partners -kuluttajasivusto: www.ravintola.fi