21.9.2018
Pörssitiedotteet

Korjaus: RESTAMAXIN JA ROYAL RAVINTOLOIDEN INTEGRAATIO ETENEE – KONSERNIN HALLINTO YHDISTETÄÄN JA TOIMINTAMALLIA UUDISTETAAN

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 21.9.2018 klo 10.55

Korjaus: RESTAMAXIN JA ROYAL RAVINTOLOIDEN INTEGRAATIO ETENEE - KONSERNIN HALLINTO YHDISTETÄÄN JA TOIMINTAMALLIA UUDISTETAAN

Korjaus Restamax Oyj:n 21.9.2018 klo 9.30 EEST julkaisemaan pörssitiedotteeseen koskien Restamaxin ja Royal Ravintoloiden integraation etenemistä.

Sekä suomenkielisen että englanninkielisen pörssitiedotteen lopussa mainittu arvio vuonna 2019 saavutettavista synergiahyödyistä on vähintään kuusi miljoonaa euroa, ei noin kuusi miljoonaa euroa.

Alla korjattu pörssitiedote kokonaisuudessaan:

RESTAMAXIN JA ROYAL RAVINTOLOIDEN INTEGRAATIO ETENEE - KONSERNIN HALLINTO YHDISTETÄÄN JA TOIMINTAMALLIA UUDISTETAAN

Restamax Oyj:n ostettua 1.6.2018 RR Holding Oy:n ("Royal Ravintolat") osakekannan konsernin tavoitteena on merkittävien synergiaetujen saavuttaminen ja kannattavuuden parantaminen toimintoja uudelleen järjestämällä ja päällekkäisiä toimintoja purkamalla. Suunnitteilla on konsernin johdon, hallinnon ja tukitoimintojen yhdistäminen, jolla on henkilöstön asemaan, tehtäviin ja määrään kohdistuvia vaikutuksia.

Toimintojen yhdistämiseksi ja uudelleen organisoimiseksi Restamax Oyj aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, jotka koskevat RR Holding Oy:n ja sen tytäryhtiöiden (Royal Ravintolat Oy, Royal Konseptiravintolat Oy, Sushi World Oy) henkilöstöä. Neuvottelut eivät koske tulosvastuullisia ravintola- ja keittiöpäälliköitä.

Neuvoteltavana asiana on organisaation rakenteelliset muutokset toimintojen yhdistämiseksi ja työtehtävien uudelleen järjestämiseksi. Ravintolayksiköiden toimintojen ja työsuhteen ehtojen muuttamista suunnitellaan vastaamaan joustavammin alalle tyypilliseen kysynnän vaihteluun. Tavoitteena on varmistaa laadukas asiakaspalvelutaso, joka joustaa kysynnän mukaisesti. Uutta toimintamallia suunnitellaan toteutettavaksi ravintolakohtaisesti ja yhteistyössä henkilöstön kanssa noudattaen siihen soveltuvaa yhteistoimintaperiaatetta.

Ravintolahenkilöstöä koskevat ensimmäiset neuvottelut pidetään 26.9.2018. Yhteistoimintaneuvottelujen kestoksi on arvioitu kuusi viikkoa. Konsernin hallintoa koskevat neuvottelut on aloitettu aiemmin syyskuussa. Neuvotteluissa käsiteltävät toimenpiteet voivat johtaa henkilöstön työtehtävien uudelleenjärjestelyihin, osa-aikaistamisiin, lomauttamisiin tai irtisanomisiin. Neuvottelujen vaikutuksia tullaan tarkentamaan prosessin edetessä.

Hallinnollisten toimintojen päällekkäisyyksien purkamisella, osto- ja hankintavolyymin skaalaeduilla sekä henkilöstötehokkuuden parantamisella Restamax Oyj arvioi saavuttavansa vuonna 2019 vähintään kuuden miljoonan euron synergiahyödyt.

Lisätietoja:
Aku Vikström, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 44 011 1989
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj 
on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 220 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiöllä on ravintolatoimintaa myös Tanskassa. Kesäkuussa 2018 yhtiö osti Royal Ravintolat. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 3 500 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 9 000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Royal Ravintolat: www.royalravintolat.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi