Legendaarinen Wanha Posti lanseerasi oman nimikko-oluen

Restamax Oyj
Mediatiedote 25.1.2017
Julkaisuvapaa: heti

Vuodesta 1993 toiminut tamperelainen anniskeluravintoloiden klassikko Wanha Posti on lanseerannut tumman, tukevasti humaloidun oman hanaoluen. Uutuus on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Nokian Panimon kanssa.

Viime syyskuussa täysremontin kokenut Wanha Posti on uudistunut nyt myös juomatuotteiden puolella. Ravintolan haave omasta oluesta oli kypsynyt jo useamman vuoden ajan ja sopivan kumppanin löydyttyä asiat etenivät nopeasti: Wanha Posti -oluen panijaksi valikoitui Nokian Panimo.

Ravintolapäällikkö Miia Parviaisen toiveena oli paikallinen panimo, jonka toiminnassa korostuvat laadukkaat valmistusmenetelmät ja tarkka käsityö.

– Kävimme Wanhan Postin henkilökunnan kanssa tutustumassa Nokian Panimoon ja kertomassa toiveemme oluesta – eikä lopputulos olisi voinut osua paremmin maaliin. Ensimmäinen oma oluemme on tukevasti humaloitu, paahteinen, kahvin ja suklaan aromeilla hemmotteleva 6,5-prosenttinen Imperial Stout, Parviainen kuvailee.

Yli 25-vuotias Nokian Panimo seuraa vahvasti trendejä, mutta vaalii oluiden yksilöllisyyttä. Olennaista on tavoittaa aina asiakkaan ideologia ja toteuttaa se tyylillä.

– Wanhalla Postilla oli tarkkaan mietittynä oluen tyyppi ja toivomus panijasta – meidän tehtävämme oli löytää oikea resepti toiveen mukaiseen toteutukseen. Lopputulemana syntynyt syvän ruskea olut valmistuu yksivaihemäskäyksellä ja sen vahvahko maku on kahdeksan viikon kypsytysajan tulos, Nokian Panimon oluenkeittäjä Jonas Lehtola kertoo.

Vuodenaikojen mukaan vaihtuvat sesonkisuosikit 

Wanha Posti on tunnettu erityisen laajasta olutvalikomastaan: makuja löytyy hanasta ennestään 17 ja pulloissa noin 40 erilaista.

– Nimikko-oluesta on tarkoitus tehdä vuoden eri hetkiin sopivia versioita, joten aiomme tuoda vielä tänä vuonna saataville ainakin kaksi suunnittelemaamme oluttyyppiä. Esimerkiksi aurinkoisille kevätkuukausille on odotettavissa raikas ja mieto, greipillä maustettu vaalea Pils, Parviainen vihjaa tulevasta.

Wanha Posti
Hämeenkatu 13, Tampere
Avoinna: su–ma 13–24, ti–to 13–01, pe–la 11–02 (K-22)

Lisätiedot:
Miia Parviainen, ravintolapäällikkö, Wanha Posti, puh. +358 44 572 9201
Jonas Lehtola, oluenkeittäjä, Nokian Panimo, puh. + 358 40 845 8707
Riitta Sulkama, panimomestari, Nokian Panimo, puh. +358 3 342 4214

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
www.ravintola.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 100 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona ja Classic American Diner. Restamax Oyj:n vuoden 2015 liikevaihto oli 113,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 16,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1000 henkilöä. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 3000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi

Nokian Panimo vaalii perinteikkään oluen panemisen, käsityön ja yhdessä tekemisen perinteitä suurella sydämellä. Ainutlaatuisen olutvalikoiman seurassa oluen ystävien arjen hetkistä tulee hieman nautinnollisempia ja juhlista vielä vähän hauskempia. Panimo sai alkunsa 25 vuotta sitten halusta tehdä paikallisesti asioita omalla tavalla: käsin, hyvällä porukalla ja laadukkaasti.