Friends & Brgrsilla kunnianhimoiset kasvutavoitteet – kuusi uutta ravintola-avausta loppuvuoden aikana

Hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa tänä vuonna kuusi uutta ravintolaa. Laatuburgereistaan tunnettu suosikkiketju avasi elokuussa 11. ravintolansa Jyväskylän ytimeen. Loppuvuoden aikana uusia ravintoloita avataan Helsinkiin, Espooseen, Lappeenrantaan, Kuopioon ja Rovaniemelle. Yhtiö aikoo nousta Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja työllistää kolmen vuoden aikana tuhat nuorta osaajaa.

Pietarsaaressa vuonna 2014 perustettu Friends & Brgrs on kasvanut nopeasti yli kymmenen ravintolan kokonaisuudeksi, joka on osoittanut vetovoimansa myös koronapandemian aikana. Alkuvuodesta julkaisemansa kasvustrategian mukaisesti yhtiön suunnitelmana on avata kuluvan vuoden aikana kuusi uutta ravintolaa ja laajentua kolmessa vuodessa 30–50 ravintolan ketjuksi.

Seuraavat kauppakeskuksiin sijoittuvat avaukset tehdään loka–joulukuun aikana Kaareen Helsingissä, Isoon Omenaan Espoossa, Armadaan Lappeenrannassa, Aapeliin Kuopiossa ja Rinteenkulmaan Rovaniemellä.

– Kesän myynti ja asiakaskysyntä ovat ylittäneet odotuksemme. Kesäkuun ravintola-avausten jälkeen liiketoimintamme on lähtenyt elpymään nopeasti ja olemme jälleen vahvan kasvun tiellä. Ulosmyyntiin sopiva tarjontamme palveli selkeästi myös korona-ajan kuluttajaa. Lock-downin aikana pystyimme pitämään kaikki ravintolamme auki, ja nouto- ja kotiinkuljetusmyyntimme oli kiitettävää sekä kassavirtamme positiivista, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

– Friends & Brgrs on todistanut brandinsa ja asiakaskuntansa vahvuuden tämän poikkeuksellisen kevään ja kesän aikana. Uskon nopean syömisen vahvaan kasvuun etenkin nuorten ja laatutietoisten asiakkaiden parissa. Hittiketju on tärkeä osa tulevaisuuttamme ja haluamme nyt vahvistaa sen kasvua, kun olemme läheltä nähneet konseptin elinvoimaisuuden ja skaalautuvuuden tehokkuuden, toteaa Friends & Brgrsin omistavan NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Nopean syömisen kasvutrendi siivittää menestystä

Elokuun puolivälissä Jyväskylän Sokkarille avatun Friends & Brgrsin ensimmäisten viikkojen myynti on lyönyt yhtiön odotukset. Vuoden 2021 aikana tähtäimessä on lisää avauksia, joista jopa kolme sijoittuu joulukuussa 2021 Tampereelle valmistuvaan UROS LIVE -areenaan.

– Jyväskylän myyntimenestys on rohkaisevaa tulevia avauksia ajatellen. Samalla kun asiakkaat ovat palanneet fyysisesti takaisin ravintoloihimme, digitaalinen myynti on kehittynyt positiivisesti. Koronan myötä uudet asiakkaat ovat selkeästi löytäneet nouto- ja kotiinkuljetusruoan sekä digitaalisen ostamisen pariin, Fagerholm toteaa.

Vikströmin lailla Fagerholm uskoo pikaruokamarkkinan kasvavan ja monipuolistuvan lähitulevaisuudessa haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta.

– Suosiotamme laadukkaan kotimaisen ruokatuotteen lisäksi siivittävät pikaruokamarkkinan kasvutrendi sekä ulkonasyömisen lisääntyminen erityisesti nuorten keskuudessa, oli koronaa tai ei. Näkisin, että laadukkaaseen nopeaan ruokaan panostava segmentti tulee viemään osuutta myös ”perinteisemmän pikaruoan” markkinasta, Fagerholm visioi.

Friends & Brgrs -ravintolat sijaitsevat ennestään Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Vaasassa, Oulussa, Pietarsaaressa sekä Hampurissa. Friends & Brgrs tuli osaksi ravintolayhtiö NoHo Partnersia huhtikuussa 2020.

Lisätiedot:
Peter Fagerholm, toimitusjohtaja, Friends & Brgrs Oy Ab, puh. +358 50 553 3665
Aku Vikström, toimitusjohtaja, NoHo Partners Oyj, puh. +358 44 011 1989

Mediatiedote STT Infossa suomeksi ja ruotsiksi.