Vastuullisuus osana ravintoloiden arkea Vastuullisuus arjessa Vastuullisuus Vastuullisuus arjessa Ympäristö ja ilmasto Hiilijalanjälkilaskenta NoHo Partners -konsernin ensimmäinen hiilijalanjälkilaskenta toteutettiin vuodesta 2024. Tulokset on julkaistu yhtiön kestävyysraportilla. Ekokompassi-sertifikaatti Suomen Luonnonsuojeluliitto on myöntänyt Noho Events -tapahtumataloille ja Sushibar + Wine -ravintoloille Ekokompassi-ympäristösertifikaatin. Ekokompassi-sertifikaatti perustuu kymmenen kriteerin täyttymiseen ja edellyttää ympäristöohjelman toteuttamista ja seurantaa. Vastuullisuustyöstä on tullut osa tapahtumatalojen ja Sushibar + Wine -ravintoloiden arkea. Kasvisvaihtoehdot Ravintoloiden ruokalistoilta löytyy aina myös kasvisvaihtoehtoja. Lisäksi monet ravintolat tarjoavat myös täysin vegaanisia annoksia. Biojätteen vähentäminen Ravintoloissa biojätteen määrää pyritään vähentämään myös luovilla keinoilla mm. seuraavasti: Salaatteja on lahjoitettu HESYlle ja toisinaan myös Korkeasaareen, ResQ-sovelluksen avulla on vältetty noin 2 400 ruoka-annoksen joutuminen biojätteeksi, kahvinporot toimitetaan paahtimolle hyötykäyttöön ja tapahtumissa esimerkiksi messuilla viimeisen messutunnin aikana myydään seuraavana päivänä myyntiin kelpaamattomia tuotteita puoleen hintaan. Kierrätys Kierrätys on osa ravintoloiden arkea ja siihen kiinnitetään tänä päivänä erityistä huomioita. Kierrätämme kaiken mahdollisen aina, kun puitteet sen mahdollistavat. Lisäksi yhtiöllä on oma sisäinen kirpputori, jossa tarvikkeita ja välineitä kierrätetään ravintolasta toiseen. Ravintola Nokka Ravintola Nokka on vastuullisen ja villinä kasvaneen ruoan edelläkävijä. Vuonna 2024 Nokka sai upean tunnustuksen, MICHELIN Green Starin. MICHELIN Green Star on vuosittainen palkinto, joka nostaa esiin ravintolat, jotka ovat alan eturintamassa kestävien käytäntöjensä suhteen ja huomioivat toiminnassaan vastuullisuus- ja ympäristöasiat. Lue lisää: https://nokkahelsinki.fi/vastuullisuus/ Hook Rauma Hinku – Kohti hiilineutraalia Raumaa (vuodesta 2022 alkaen). Ravintolan ympäristövaikutusten arviointi ja kehittäminen on jatkuvaa työtä. Hankinnoissa ja toiminnassa keskitytään ympäristöystävällisyyteen ja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Tampere-talo Tampere-talo voitti vuonna 2024 Portaat luomuun -ohjelman järjestämän yksityisten ruokapalvelujen sarjan (Luomu SM 2024). Luomu SM-kilpailu palkitsee ammattikeittiöt, jotka ovat edistäneet luomuraaka-aineiden käyttöä sekä vastuullista ja ympäristöystävällistä toimintaa. Sosiaalinen vastuu ja hyvä hallinto Ruokalahjoitukset Lahjoitimme syksyn 2024 aikana lähes 3 000 kg ruokaa VVA:lle (Vailla vakinaista asuntoa Ry), mikä mahdollistaa järjestön päivittäisen ruokatarjoilun kolmessa toimipisteessä. Lisäksi olemme avustaneet ruoka-aputoimijaa Stadin Safkaa. Hyväntekeväisyyslahjoitukset Ravintolamme osallistuvat erilaisiin hyväntekeväisyystapahtumiin. Esimerkiksi kansainvälisenä naistenpäivänä olemme lahjoittaneet tietyn tuotteen myynnistä osuuden Naisten Linjan kampanjaan. Olemme myös tukeneet Uncefin tyhjä kulho -tapahtumaa joko lahjoittamalla tapahtumaan tuotteita tai osallistumalla rahankeräykseen. Sushibar + Wine / WWF Olemme luoneet yhteistyössä WWF:n kanssa New Nordic -annoksen, joka koostuu WWF:n kalaoppaan vihreän listan kotimaisista kaloista. Jokaisesta myydystä tällaisesta annoksesta lahjoitamme 0,50 euroa WWF:n työlle Itämeren suojelemiseksi. Vuonna 2024 tämä summa oli 5 000 euroa. Yhteistyö jatkuu myös vuonna 2025.