Vastuullisuus osana ravintoloiden arkea Vastuullisuus arjessa Vastuullisuus Vastuullisuus arjessa Ympäristö ja ilmasto Hiilijalanjälkilaskenta NoHo konsernin ensimmäinen hiilijalanjälkilaskenta toteutettiin vuodesta 2024. Tulokset nähtävillä kestävyysraportilla. Ekokompassi-sertifikaatti Suomen Luonnonsuojeluliitto on myöntänyt Ekokompassi-ympäristösertifikaatin Noho Events -tapahtumataloille ja Sushibar&Wine ravintoloille. Ekokompassi-sertifikaatti perustuu kymmenen kriteerin täyttymiseen ja edellyttää ympäristöohjelman toteuttamista ja seurantaa, vastuullisuuden toimintojen ylläpitämistä ja raportointia Vastuullisuustyöstä on tullut osa tapahtumatalojen ja Sushibar&Wine ravintoloiden arkea. Kasvisvaihtoehdot Ravintolat tarjoavat aina myös kasvisvaihtoehdon, osalla myös vegaaniset menut. Biojätteen vähentäminen Ravintoloissa ollaan erittäin luovia biojätteen määrän vähentämiseksi. Biojätteen määrää on vähennetty mm. lahjoittamalla salaatteja Hesylle ja toisinaan myös Korkeasaareen, ResQ-sovelluksen avulla on pelastettu noin 2400 ruoka-annosta biojätteeksi joutumiselta, kahvinporot toimitetaan paahtimolle hyötykäyttöön, tapahtumissa esim. messuilla viimeisen messutunnin aikana vähennetään hävikkiä myymällä seuraavana päivänä myyntiin kelpaamattomat tuotteet puoleen hintaan. Kierrätys Kierrätys on osa ravintoloiden arkea ja siihen kiinnitetään tänä päivänä erityistä huomioita. Kun puitteet antavat periksi, kierrätämme kaiken mahdollisen, yhtiöllä on myös oma sisäinen kirppis, jossa kierrätetään ravintolasta toiseen eri tarvikkeita. Ravintola Nokka Vastuullisen ja villinä kasvaneen ruoan edelläkävijä. Villit ja vastuullisesti kasvatetut suomalaiset raaka-aineet ovat keskiössä Nokan keittiössä. Vuonna 2024 Nokka sai upean tunnustuksen, kun he saivat Michelin Greenstarin. MICHELIN Green Star on vuosittainen palkinto, joka nostaa esiin ravintolat, jotka ovat alan eturintamassa kestävien käytäntöjensä suhteen ja huomioivat vastuullisuus- ja ympäristöasiat toiminnassaan. Lue lisää: https://nokkahelsinki.fi/vastuullisuus/ Hook Rauma Hinku-Kohti hiilineutraalia Raumaa toiminta (Jatkuva vuodesta 2022). Toiminta ja ravintolan ympäristövaikutusten arviointi ja kehitys jatkuu edelleen. Hankinnat ja toiminta perustuvat ympäristöystävällisyyteen ja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Tampere-talo voitti Portaat luomuun -ohjelman Järjestämän yksityisten ruokapalvelujen sarjan eli Luomu SM 2024. Luomu SM-kilpailu palkitsee ammattikeittiöt, jotka ovat edistäneet Luomu raaka-aineiden käyttöä sekä vastuullista ja ympäriystävällistä toimintaa. Sosiaalinen vastuu ja hyvä hallinto Ruokalahjoitukset Yritys on lahjoittanut syksyn aikana lähes 3 000 kg ruokaa VVA:lle (Vailla vakinaista asuntoa Ry) mikä mahdollistaa järjestön päivittäisen ruokatarjoilun kolmessa toimipisteessä, lisäksi avunsaajina ovat olleet Stadin Safka. Hyväntekeväisyyslahjoitukset Ravintolat ovat olleet osana erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia mm. Kansainvälisenä naistenpäivänä on lahjoitettu tietyn tuotteen myynnistä osuus Naisten Linjan kampanjaan, ollaan tuettu Uncefin tyhjä kulho tapahtumaa joko lahjoittamalla tapahtumaan tuotteita tai osallistumalla rahan keräykseen. Sushibar + Wine / WWF Olemme luoneet yhteistyössä WWF:n kanssa New Nordic setin, joka koostuu heidän kalaoppaan vihreän listan kotimaisista kaloista. Jokaisesta myydystä setistä lahjoitamme 0,50€ WWF:n työlle Itämeren suojelemiseksi ja vuonna 2024 tämä summa oli 5 000€.