5.11.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT PÄÄTÖKSEEN – HENKILÖSTÖTOIMINNOT UUDELLEENORGANISOITU

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 5.11.2018 klo 17.15

YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT PÄÄTÖKSEEN - HENKILÖSTÖTOIMINNOT UUDELLEENORGANISOITU


Restamax Oyj osti 1.6.2018 RR Holding Oy:n ("Royal Ravintolat") osakekannan. Yhtiöiden yhdistymisen jälkeen konsernin tavoitteena on merkittävien synergiaetujen saavuttaminen ja kannattavuuden parantaminen toimintoja uudelleen järjestämällä ja päällekkäisiä toimintoja purkamalla. Konsernin johdon, hallinnon ja tukitoimintojen yhdistämiseksi ja uudelleen organisoimiseksi aloitetut yhteistoimintaneuvottelut (tiedotettu 21.9.2018) on saatu päätökseen.

Neuvottelut koskivat RR Holding Oy:n ja sen tytäryhtiöiden (Royal Ravintolat Oy, Royal Konseptiravintolat Oy, Sushi World Oy) henkilöstöä. Neuvottelut eivät koskeneet tulosvastuullisia ravintola- ja keittiöpäälliköitä. Konsernin johtoa ja hallintoa koskevat neuvottelut käynnistettiin aiemmin syyskuussa. Neuvottelujen tavoitteena on ollut synergiaetujen saavuttaminen ja kannattavuuden parantaminen joustavamman henkilöstörakenteen avulla. Molempia henkilöstöryhmiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen 31.10.2018.

Yhteistoimintaneuvottelut johtavat 200 tehtävän vähentämiseen ja 40 tehtävän osa-aikaistamiseen. Järjestelyt koskevat sekä toimihenkilöitä että työntekijöitä. Tehtävien vähentämiset toteutuvat vapaaehtoisten järjestelyjen ja irtisanomisten kautta sekä satunnaisesti työhön kutsuttavien työsuhteiden päättyessä. Irtisanottaville henkilöille tarjotaan mahdollisuus osallistua työnantajan järjestämiin tukitoimiin uudelleentyöllistymisen edistämiseksi. Lisäksi henkilöstön kanssa on neuvoteltu joustavasta työskentelystä eri ravintoloissa, jolloin pystytään vastaamaan paremmin alalle tyypilliseen kysynnän vaihteluun. Tavoitteena on varmistaa laadukas asiakaspalvelutaso, joka joustaa kysynnän mukaisesti.

Johdon ja hallinnollisten toimintojen päällekkäisyyksien purkamisella, osto- ja hankintavolyymin skaalaeduilla sekä henkilöstötehokkuuden parantamisella Restamax Oyj arvioi saavuttavansa vuonna 2019 vähintään kuuden miljoonan euron synergiahyödyt.

Lisätietoja:
Aku Vikström, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 44 011 1989
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj
 on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 220 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiöllä on ravintolatoimintaa myös Tanskassa. Kesäkuussa 2018 yhtiö osti Royal Ravintolat. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 3 500 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Royal Ravintolat: www.royalravintolat.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi