22.3.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: SMILE HENKILÖSTÖPALVELUT ON OSTANUT ENEMMISTÖN ULKOMAISEEN TYÖVOIMAAN KESKITTYVÄSTÄ RAKENNUSALAN VUOKRATYÖYHTIÖ ADICIO OY:STÄ

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 22.3.2018 klo 9.00

SMILE HENKILÖSTÖPALVELUT ON OSTANUT ENEMMISTÖN ULKOMAISEEN TYÖVOIMAAN KESKITTYVÄSTÄ RAKENNUSALAN VUOKRATYÖYHTIÖ ADICIO OY:STÄ

Restamax Oyj:n tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy on ostanut enemmistön (80 %) rakennusalan vuokratyöyhtiö Adicio Oy:stä. Adicio on tuotteistanut ulkomaisen rakennustyövoiman tuomisen Suomeen aina työlupahakumenettelystä asumiseen ja tukipalveluihin Suomessa elämisen helpottamiseksi. Adicio toimii valtakunnallisesti.

Yrityskaupan myötä Adicio Oy:n osakkeista siirtyy Smilen omistukseen 80 %. Nykyiset omistajat Jatke Oy ja Gralt Oy jäävät vähemmistöosakkaaksi. Kauppahinnaksi on sovittu 6 miljoonaa euroa. Kaupan kohteen omistusoikeus siirtyy 3.4.2018.

- Olen erittäin iloinen, että järjestely toteutui. Työvoiman saatavuus on toimialamme kasvun suurin haaste. Adicio ja Jatke ovat luoneet omiin tarpeisiinsa ensiluokkaisen palvelukonseptin työvoiman tuomiseksi Suomeen. Palvelukonsepti on monistettavissa ja järjestelyn myötä pystymme tuottamaan asiakkaillemme valtakunnallisesti uutta palvelua, jolla voidaan ratkaista useiden suomalaisten yritysten työvoimatarpeita, sanoo Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Asikainen.

- Adicio on tärkeä osa Jatkeen liiketoimintastrategiaa. Tehdyn yrityskaupan ja Smilen myyntiorganisaation ansiosta pystymme jatkossa tasaamaan rakennusalalle tyypillistä kausivaihtelua entistä tehokkaammin sekä turvaamaan Adicion työntekijöille pidempiä työsuhteita. Osaava ja sitoutunut henkilöstö on meille erityisen tärkeää, kun rakennamme ja saneeraamme ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää vielä vuosienkin päästä, täsmentää Jatke Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Eloranta.

- Smile on kolmikertaistanut liikevaihtonsa kahden viime vuoden aikana ja ylläpitänyt alan parhaimmistoon kuuluvaa kannattavuutta. Olemme kasvaneet sekä orgaanisesti että yritysostoin. Haluamme olla aktiivinen osa työmarkkinoiden murrosta ja työvoimasaatavuuden kärkiyritys. Nyt toteutettu yritysjärjestely on tärkeä osa kasvustrategiaamme, jota tukee sekä Adicion monistettavissa oleva konsepti että sopimukseen liittyvä 6 vuoden yhteistyösopimus Jatke Oy:n kanssa, jatkaa Sami Asikainen.

Adicion liikevaihto alustavien tietojen mukaan oli 8,772 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,692 miljoonaa euroa vuoden 2017 lopussa.

Restamax on ilmoittanut 15.3.2018 selvittävänsä Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Lisätietoja:
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655
Sami Asikainen, toimitusjohtaja, Smile Henkilöstöpalvelut Oy, puh. +358 40 700 9915

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 250 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 9 000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi