5.4.2017
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: SMILE HENKILÖSTÖPALVELUT KASVAA OSTAMALLA BANSSI HENKILÖSTÖPALVELUT

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 5.4.2017 klo 10:00

Smile Henkilöstöpalvelut kasvaa ostamalla Banssi Henkilöstöpalvelut

Restamax Oyj:n henkilöstöpalveluliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut on ostanut Pasianssi Oy:n (Banssi Henkilöstöpalvelut) koko osakekannan 5.4.2017 päivätyllä kauppakirjalla. Kaupan kohteen liiketoiminta ja omistusoikeus siirtyvät 5.4.2017, josta alkaen liiketoiminta yhdistetään Smile Henkilöstöpalvelut Oy:hyn.

Banssi Henkilöstöpalvelut on vuonna 2013 perustettu valtakunnallinen rekrytointi- ja henkilöstövuokrauspalveluihin erikoistunut yhtiö, jolla on liiketoimintaa 14 paikkakunnalla. Pasianssi Oy:n tytäryhtiöt ovat Banssi etelä Oy, Banssi pohjoinen Oy, Banssi häme Oy, Banssi uusimaa Oy, Banssi itä Oy, Banssi länsi Oy, Banssi keski Oy, Banssi kaakko Oy, Banssi lappi Oy, Banssi Helsinki Oy, Banssi Safety Oy, Banssi Hoiva Oy ja Talous Bandora Oy. Yhtiön henkilöstöpankissa on noin 2000 työntekijää.

- Yrityskauppa tukee menestyksekästä kasvutaivaltamme ja näemme yhteistyössä merkittäviä synergiaetuja. Kaupan myötä yhdistyvät kaksi samanhenkistä, asiakaslähtöistä ja erittäin voimakkaasti kasvavaa yritystä, jotka täydentävät toistensa toimialavahvuuksia. Banssilla on vahva jalansija erityisesti teollisuudessa ja rakentamisessa, mikä vankentaa asemaamme näillä toimialoilla koko maassa, toteaa Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Asikainen.

Banssi Henkilöstöpalvelut palvelee asiakkaitaan kaupan jälkeen entiseen tapaansa ja jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja brändillään. Banssin tytäryhtiöiden vähemmistöosakkaat jatkavat osakkaina avainrooleissa. Pasianssi Oy:n omistavat Pasi Eteläaho (70 %) ja hänen puolisonsa (30 %). Eteläahot jatkavat Banssi Henkilöstöpalvelujen johdossa ja tulevat Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n osakkeenomistajiksi. Pasi Eteläahosta tulee Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n hallituksen jäsen.

- Smile Henkilöstöpalvelujen kasvutarinaa on ollut mielenkiintoista seurata. Avoimet yrityskulttuurimme ja arvomaailmamme ovat hyvin samankaltaiset. On hienoa päästä yhdessä kehittämään niin liiketoimintaamme kuin koko henkilöstövuokrausalan tulevaisuutta Suomessa. Yhdessä meillä on kaikki mahdollisuudet toimia alan suunnannäyttäjänä, Pasi Eteläaho visioi.

- Henkilöstövuokraustoimiala on merkittävä työllistäjä ja tulevaisuuden kasvuala Suomessa. Eteläahot ja tytäryhtiöiden vähemmistöosakkaat sekä osaava henkilöstö tuovat toimintaamme arvokkaan kokemuksensa ja toimialatuntemuksensa, minkä avulla voimme vahvistaa yleistä toimialan kehitystä voimakkaampaa kasvuamme entisestään, Asikainen kiittelee.

Yritysoston kokonaiskauppahinta on 5,0 miljoonaa euroa rahana ja 10 prosentin osuuteen oikeuttavana määränä Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n uusia osakkeita. Yhtiön osakkeilla maksettavan kauppahinnan osuuden suorittamiseksi Pasianssi Oy:n osakkeenomistajille toteutetaan suunnattu osakeanti. Lisäksi myyjille maksetaan 1,0 miljoonan euron ehdollinen lisäkauppahinta, mikäli kaupan kohteen tuloskehitys tilikaudella 2017 on tavoitteiden mukainen.

Vuonna 2016 Pasianssi-konsernin liikevaihto oli 19,5 miljoonaa euroa. Kaupan kohteen tavoitteena on jatkaa vahvaa kasvua tilikaudella 2017.

Lisätietoja:
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655
Sami Asikainen, toimitusjohtaja, Smile Henkilöstöpalvelut Oy, puh. + 358 40 700 9915
Pasi Eteläaho, hallituksen puheenjohtaja, Pasianssi Oy, puh. +358 50 555 5422

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluun noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 4 500 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi