22.1.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: RESTAMAX UUDISTAA ORGANISAATIOTAAN JA MUUTTAA JOHTORYHMÄN RAKENNETTA

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 22.1.2018 klo 9.59

RESTAMAX UUDISTAA ORGANISAATIOTAAN JA MUUTTAA JOHTORYHMÄN RAKENNETTA

Restamax Oyj uudistaa organisaatiorakennettaan strategiansa mukaisesti ja sen myötä johtoryhmän kokoonpanoa. Uudistuksen myötä Restamaxin liiketoiminnallinen organisaatio jaetaan jatkossa kolmeen eri liiketoimintayksikköön: Yökerhot, Ruokaravintolat sekä Seurusteluravintolat ja pubit.

Paul Meli ottaa vastuulleen Yökerhot sekä Seurusteluravintolat ja pubit -liiketoimintayksiköt. Tero Kaikkonen ottaa vastuulleen Ruokaravintolat-liiketoimintayksikön.

Myynnin ja markkinoinnin roolia kasvatetaan organisaatiossa entisestään, ja tätä varten perustetaan kaupallisen johtajan tehtävä, joka vastaa myynnin ja markkinoinnin kehittämisestä yhtiön strategian mukaisesti. Kaupallinen johtaja tulee olemaan johtoryhmän jäsen. Kaupallisen johtajan nimityksestä tiedotetaan, kun rekrytointi on saatettu päätökseen.

Kehityshankkeet sekä ohjelmapalvelut selkeytetään yhden vastuualueen alle, josta vastaa jatkossa Perttu Pesonen.

Hankintojen tehostamiseen panostetaan entistä enemmän ja tähän tehtävään perustetaan hankintajohtajan tehtävä, johon nimitetään Eero Aho.

Toimitusjohtaja Juha Helminen:

"Julkaisimme joulukuussa 2017 uudet pitkän aikavälin tavoitteemme strategiakaudelle 2018-2020. Tämä nyt tehty organisaatiomuutos tukee strategiamme toteuttamista. Erityylisten ravintoloidemme väliset synergiaedut saadaan entistä paremmin hyödynnettyä muuttamalla liiketoimintayksiköiden vastuiden rakennetta. Huomioimme tässä myös alkoholilainsäädännön ja aukioloaikojen muutokset eriyttämällä seurusteluravintolat ja pubit omaksi liiketoimintayksikökseen.

Vahvennamme kaupallista osaamistamme perustamalla kaupallisen johtajan tehtävän vastaamaan myynnistä ja markkinoinnista. Tulemme lisäksi panostamaan henkilöstön kouluttamiseen ja asiakaspalveluun sekä laajentamaan olemassa olevan Restamax Akatemia -koulutusohjelmamme toimintaa ja tunnettuutta. Tehokkuus on tärkeässä roolissa toiminnassamme myös jatkossa, ja perustettava hankintajohtajan rooli tulee tehostamaan ostojamme huomioiden korkeat laatukriteerimme.

Tulemme myös muuttamaan palkkiojärjestelmäämme ja luomaan pidemmän aikavälin sitouttamisohjelman, joka linjataan strategian tavoitteiden mukaiseksi. Sitouttamisohjelma otetaan käyttöön viimeistään vuoden 2018 toisen kvartaalin aikana. Uskon vahvasti, että näillä muutoksilla tulemme nostamaan toimintamme tasoa ja parantamaan asiakaspalveluamme, henkilöstötyytyväisyyttä sekä yritysmielikuvaamme entisestään."

Myös joitakin Restamaxin johtoryhmän jäsenten vastuualueita muutetaan. Restamaxin johtoryhmään kuuluvat 22.1.2018 alkaen:

Juha Helminen, toimitusjohtaja
Jarno Suominen, talousjohtaja
Paul Meli, liiketoimintajohtaja, Yökerhot sekä Seurusteluravintolat ja pubit (vt.)
Tero Kaikkonen, liiketoimintajohtaja, Ruokaravintolat
Perttu Pesonen, kehitysjohtaja
Eero Aho, hankintajohtaja
Tanja Virtanen, linjajohtaja, Premium-konseptiravintolat
Miko Helander, linjajohtaja, Nuorisoyökerhot

Lisätietoja:
Juha Helminen, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 535 5560
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 000 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 8 000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi