8.7.2014
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: RESTAMAX OSTAA PÄÄOSAN STAFF INVEST -KONSERNIN HENKILÖSTÖVUOKRAUSLIIKETOIMINNOISTA

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 8.7.2014 klo 10.00

RESTAMAX OSTAA PÄÄOSAN STAFF INVEST -KONSERNIN HENKILÖSTÖVUOKRAUSLIIKETOIMINNOISTA

Restamax Oyj ja Staff Invest Oy ovat sopineet yrityskaupasta ("Yrityskauppa"), jonka toteutuminen on ehdollinen sille, että myöhemmin koolle kutsuttava Restamaxin ylimääräinen yhtiökokous vahvistaa ja hyväksyy Yrityskaupan.

Restamax ja Staff Invest ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jolla Restamax tai sen kokonaan omistama tytäryhtiö ostaa Staff Invest Oy:n henkilöstövuokrausliiketoiminnan ja tietyt sen omistamat henkilöstövuokrausliiketoimintaa harjoittavien tytäryhtiöiden osakkeet. Kaupan kohde muodostaa noin 75 prosenttia koko Staff Invest -konsernin liiketoiminnasta. Koko Staff Invest -konsernin 31.7.2013 päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 18,0 miljoonaa euroa, käyttökate noin 2,2 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos noin 1,2 miljoonaa euroa. Kaupan kohteen kuluvan 31.7.2014 päättyvän tilikauden liikevaihtoennuste on noin 13,4 miljoonaa euroa ja käyttökate-ennuste noin 1,8 miljoonaa euroa. Restamaxin osuus kuluvan tilikauden liikevaihdosta on noin 8 miljoonaa euroa. Kaupan kohteella on yhteensä noin 100 asiakasyritystä pääasiassa ravintolatoimialalta ja henkilöstövuokraussopimuskantaa noin 33,5 miljoonaa euroa (30.6.2014).

- Restamaxilla on vahva ravintola-alan osaaminen ja kokemus toimialalle tyypillisistä osa-aikaisista työsuhteista. Tällä yrityskaupalla varmistetaan henkilökunnan riittävä saatavuus jatkossa ja tuetaan ravintolayhtiön kasvua. Restamax on Staff Investin suurin asiakas. Kaupan myötä Restamaxin omien ravintoloiden vuokratyövoiman kate jää konsernille, kertoo Restamax Oyj:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Staff Invest Oy:n osakkeenomistajista suuri osa kuuluu Restamax Oyj:n lähipiiriin, jonka perusteella Yrityskauppa on luonteeltaan lähipiirikauppa. Staff Invest Oy:n omistus jakautuu seuraavasti: Wawe Capital Oy 45 %, Avemari Oy 27,5 %, Eiran Ravintolatoimi Oy 11,25 %, JV-Staff Oy 11,25 % ja Mr Max Oy 5 %. Osakkeenomistajista Wawe Capital Oy on Restamax Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Timo Laineen puolison määräysvaltayhteisö, Mr Max Oy:n omistavat Timo Laine ja Restamax Oyj:n hallituksen jäsen Mikko Aartio yhdessä, Eiran Ravintolatoimi Oy:n pääomistaja on Mikko Aartio ja Avemari Oy:stä Timo Laine omistaa puolet määräysvaltayhteisönsä Almalex Capital Oy:n kautta.

Restamax maksaa Staff Investin henkilöstövuokrausliiketoiminnoista ja kauppaan kuuluvista tytäryhtiöiden osakkeista yhteensä noin 7,7 miljoonaa euroa, oikaistuna tytäryhtiöiden tilinpäätöksien 31.7.2014 vaihtuvien vastaavien ja vieraan pääoman erotuksella ("Kauppahinta"). Kauppahinta maksetaan käteisellä. Kauppahinnasta noin 7,0 miljoonaa euroa maksetaan liiketoiminnan ja omistusoikeuden siirtymishetkellä ja 0,7 miljoonaa euroa maksetaan 24 tasaeränä kuukausittain liiketoiminnan siirtymisen jälkeen. Lopullinen Kauppahinta määräytyy ostettavien yhtiöiden tilinpäätöksien 31.7.2014 perusteella viimeistään 31.12.2014, johon mennessä myös yhtiöiden tilinpäätöksien 31.7.2014 vaihtuvien vastaavien ja vieraan pääoman erotus maksetaan myyjälle. Yrityskauppa rahoitetaan pankkirahoituksella Restamaxin nykyisten rahoituslimiittien puitteissa.

Mikäli ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy ja vahvistaa Yrityskaupan, liiketoiminta ja omistusoikeus siirtyvät 1.8.2014, josta alkaen liiketoiminta yhdistellään Restamax-konserniin ja raportoidaan jatkossa omana segmenttinään.

Restamax suunnittelee kutsuvansa koolle ylimääräisen yhtiökokouksen 29.7.2014. Ylimääräisen yhtiökokouksen kutsu ja lisätietoja julkistetusta Yrityskaupasta julkaistaan tänään klo 12.00.

Lisätiedot:
Markku Virtanen, Restamax Oyj, toimitusjohtaja, puh. +358 400 836 477
Jarno Suominen, Restamax Oyj, talousjohtaja, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Ristorante Bella Roma, Gringos Locos, Viihdemaailma Ilona, Daddy's Diner ja Stefan's Steakhouse. Myös Wayne's Coffee kuuluu yhtiön portfoliosalkkuun. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. www.restamax.fi.