24.4.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: RESTAMAX MYY OMISTUKSENSA SUPERPARKISTA – KESKITTYY YDINLIIKETOIMINTAANSA

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 24.4.2018 klo 8.00

RESTAMAX MYY OMISTUKSENSA SUPERPARKISTA - KESKITTYY YDINLIIKETOIMINTAANSA

Ravintolayhtiö Restamax Oyj myy koko 30,17 prosentin omistusosuutensa sisäaktiviteettipuistoja operoivan SuperPark Oy:n osakkeista. Osakkeiden myyntihinta on noin 6,5 miljoonaa euroa. Yhtiö kirjaa kaupasta myyntivoiton, joka on noin 3,4 miljoonaa euroa. Kauppa astuu voimaan 27.4.2018.

Restamax tuli omistajaksi SuperPark Oy:hyn suunnatulla osakeannilla joulukuussa 2015, jolloin Restamax osti 19,02 prosenttia yhtiön osakkeista. Toukokuussa 2017 Restamax lisäsi omistusosuuttaan SuperParkissa 30,17 prosenttiin.

- Haluamme keskittyä jatkossa entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme, ja tämä kauppa tukee vahvasti tavoitettamme. Liiketoiminta SuperParkin kanssa on ollut onnistunutta, ja kauppa tuo merkittävän lisän tilikauden 2018 tulokseemme sekä tukee kasvumme rahoittamista, sanoo Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

- Yhteistyömme oli lyhyestä kestostaan huolimatta erittäin antoisa ja tuottoisa. Minulla on ollut ilo työskennellä SuperParkin hallituksessa vuoden 2017 lokakuusta saakka. Molempien toimijoiden tulevaisuus niin kotimaassa kuin Suomen rajojen ulkopuolellakin näyttää erittäin valoisalta. Yhteistyömme tulee jatkumaan siten, että Smile Henkilöstöpalvelut välittää vuokratyövoimaa SuperParkille jatkossa entiseen malliin, Restamaxin toimitusjohtaja Juha Helminen sanoo.

Molemmilla yrityksillä on tavoitteena kasvaa kansainvälisesti. Restamax laajensi toimintaansa huhtikuun 2018 alussa ostamalla 11 Cock's & Cows ja The Bird -konseptien ravintolaa Kööpenhaminasta. Kansainvälistymistä tukee myös huhtikuussa yhtiön tiedottama yhdistyminen Royal Ravintoloiden kanssa, jolloin syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista. SuperPark puolestaan avasi vuoden 2017 joulukuussa sisäaktiviteettipuiston Hong Kongiin, ja yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmissa on avata uusia kohteita Aasiaan sekä Eurooppaan.

Lisätiedot:
Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 400 626 064
Juha Helminen, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 535 5560
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 250 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 9 000 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: 
www.smilepalvelut.fi