27.11.2018
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: RESTAMAX MUUTTAA NIMENSÄ NOHO PARTNERS OYJ:KSI, PÄIVITTÄÄ STRATEGIANSA JA TAVOITTELEE YLI 600 MILJOONAN EURON LIIKEVAIHTOA VUODEN 2021 LOPPUUN MENNESSÄ

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 27.11.2018 klo 8.00

RESTAMAX MUUTTAA NIMENSÄ NOHO PARTNERS OYJ:KSI, PÄIVITTÄÄ STRATEGIANSA JA TAVOITTELEE YLI 600 MILJOONAN EURON LIIKEVAIHTOA VUODEN 2021 LOPPUUN MENNESSÄ

Restamax Oyj:n hallitus esittää ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön nimi muutettaisiin NoHo Partners Oyj:ksi. Uusi nimi muodostuu sanoista Nordic Hospitality Partners, joilla halutaan viestiä konsernin liiketoiminnoissa tapahtuneista muutoksista, konsernin vahvuuksista sekä tulevaisuuden tavoitteista ja mahdollisuuksista entistä paremmin.

Nimenmuutosehdotus käsitellään yhtiöjärjestyksen muutosesityksenä Restamaxin ylimääräisessä yhtiökokouksessa 19.12.2018. Konsernin osakkeenomistajat Laine Capital Oy, PIMU Capital Oy ja Mika Niemi, jotka edustavat noin 55,6 prosenttia yhtiön osakkeiden tuottamista äänistä, ovat ilmoittaneet kannattavansa hallituksen ehdotusta. Mikäli hallituksen esitys hyväksytään, nimenmuutos astuu virallisesti voimaan viipymättä yhtiökokouksen jälkeen.

- Laajentumisemme kansainvälisille markkinoille ja Royal Ravintolat -integraatio ovat toimineet kasvumoottoreina tulevaisuudellemme. Uusi nimemme, NoHo Partners, kertoo toimintamme ytimen. Nordic viestii tulevaisuuden kasvumarkkinastamme sekä maailmalla arvostetusta ja kiinnostavasta pohjoismaisesta laadusta. Hospitality kuvaa haluamme laajentaa toimintaamme perinteisen ravintolaliiketoiminnan ulkopuolelle esimerkiksi isoihin tapahtumiin ja uudentyyppisiin digitaalisiin myyntikanaviin. Partners eli yhtiökumppanimalli on koko toimintamme perusta ja keskeisin kilpailuetumme. Haluamme olla houkutteleva kumppani kunnianhimoisille tekijöille, konsernin toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo.

Strategian keskiössä kannattava kasvu

Restamax Oyj:n hallitus on hyväksynyt päivitetyt konsernin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ja strategian strategiakaudelle 2019-2021.

Konsernin tavoitteena on saavuttaa yli 600 miljoonan euron liikevaihto ja noin 7,5 prosentin liikevoittomarginaali vuoden 2021 loppuun mennessä. Ravintolasegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 350 miljoonan euron liikevaihto ja noin 8 prosentin liikevoittomarginaali. Henkilöstövuokraussegmentin tavoite on saavuttaa noin 300 miljoonan euron liikevaihto ja noin 6,5 prosentin liikevoittomarginaali. Konserni tulee tarkentamaan tilikauden arviota vuosittain neljännen kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä.

Konsernin uuden strategian keskeisinä tavoitteina on kannattava kasvu kotimaan kasvukeskuksissa ja isoissa tapahtumissa orgaanisesti, uusperustannalla, yritysostoin ja digitaalisesti, kansainvälinen laajentuminen partnerimallia hyödyntäen Pohjois-Euroopan markkinoille sekä kannattava kasvu henkilöstövuokrauspalveluissa orgaanisesti ja yritysostoin. Konsernin osingonjakoa pyritään kasvattamaan vuosittain.

Konserni tulee laajentamaan ravintolaliiketoimintaansa ulkomailla avaamalla vuoden 2019 aikana Tanskassa ja Saksassa uusia ravintolayksiköitä yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa.

Lisätietoja:
Aku Vikström, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 44 011 1989
Jarno Suominen, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.noho.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 220 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiöllä on ravintolatoimintaa myös Tanskassa. Kesäkuussa 2018 yhtiö osti Royal Ravintolat. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 4 000 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oyj työllistää tilikauden 2018 aikana noin 10 000 työntekijää. Restamax muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi vastaamaan tulevaisuuden tavoitteitaan ja mahdollisuuksiaan entistä paremmin. Nimenmuutos astuu voimaan joulukuussa 2018.

Restamax-yrityssivut: www.noho.fi
Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi
Royal Ravintolat: www.royalravintolat.fi
Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi