6.6.2017
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj: JUHA HELMINEN ON NIMITETTY RESTAMAX OYJ:N TOIMITUSJOHTAJAKSI

Restamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 6.6.2017 klo 12.00

JUHA HELMINEN ON NIMITETTY RESTAMAX OYJ:N TOIMITUSJOHTAJAKSI

Restamax Oyj:n hallitus on nimittänyt DI Juha Helmisen (s. 1977) Restamaxin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.9.2017 alkaen. Helminen tulee vastaamaan yhtiön toiminnasta, tuloksesta sekä kehittämisestä. Tällä hetkellä Helminen toimii Oy Sinebrychoff Ab:n myyntijohtajana. 

Helmisellä on vahva kokemus panimo- ja ravintola-alalta sekä liiketoiminnan johtamisesta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hän on toiminut Tanskassa Carlsberg-konsernissa muun muassa strategiajohtajana ja myynnin globaalina kehitysjohtajana vuosina 2015-2017, Carlsbergin Suomen yhtiö Oy Sinebrychoff Ab:n HoReCa-toimintojen myyntijohtajana vuosina 2012-2015, Pohjois-Euroopan Regioonan kehitysjohtajana vuosina 2008-2012 sekä konsernin taloustehtävissä Ruotsissa vuosina 2002-2003.

Restamaxin strategisena tavoitteena on laajentaa ravintolaliiketoimintaa ulkomaille vuoden 2018 loppuun mennessä.

- Pitkän kansainvälisen uran tehneen Helmisen vankka strategiaosaaminen sekä kokemus globaalin liiketoiminnan ja myynnin johtamisesta tukevat vahvasti tätä tavoitettamme ja Restamaxin uuden kehitysvaiheen alkua. Uskon hänen laajan, maan rajojen yli ulottuvan toimialatuntemuksensa tuottavan lisäarvoa niin yhtiömme asiakkaille, osakkeenomistajille kuin henkilöstöllekin, toteaa Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

- Restamax on erittäin vahva toimija alallaan ja pärjää loistavasti niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin vertailussa. Restamax on yrityksenä todella mielenkiintoisessa vaiheessa, ja uskon pystyväni tuomaan kokemukseni kautta uusia ajatuksia liiketoiminnan kasvattamiseen ja johtamiseen. Odotan innolla uusia haasteita sekä mahdollisuutta päästä työskentelemään Restamaxin osaavan henkilöstön kanssa, Juha Helminen kertoo.

Yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimitettiin 22.5.2017 alkaen talousjohtaja Jarno Suominen, joka jatkaa kyseisessä tehtävässä 31.8.2017 saakka.

Juha Helmisen kuva tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja:
Timo Laine, hallituksen puheenjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 400 626 064
Jarno Suominen, väliaikainen toimitusjohtaja, talousjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 721 5655

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluun noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 1 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n henkilöstöpankissa on noin 4 500 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi

Tiedotekuvat