18.6.2014
Pörssitiedotteet

Restamax Oyj ja Rukakeskus-konserni yhteistyöhön – Rukakeskuksen ja Pyhätunturin ravintolatoiminnot yhteisyrityksen omistukseenRestamax Oyj

PÖRSSITIEDOTE 18.06.2014 klo 12.00

Restamax Oyj ja Rukakeskus-konserni yhteistyöhön
- Rukakeskuksen ja Pyhätunturin ravintolatoiminnot yhteisyrityksen omistukseen

Ravintolayhtiö Restamax Oyj ja Rukakeskus-konserni ovat solmineet esisopimuksen yhteisyrityksestä, josta Restamax tulee omistamaan 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Sopimus kattaa Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryhtiön Pyhätunturi Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa ja Pyhätunturilla. Esisopimus yrityskaupasta tehtiin 18.06.2014.

Yrityskaupan myötä uuden yhtiön omistukseen siirtyvät Rukalla sijaitsevat Ravintola Piste ja Hillside Grill sekä Pyhällä sijaitsevat Hotelli Pyhätunturin ravintolat. Lisäksi yhtiö avaa tulevalle talvikaudelle Rukalle Ski Bistron ja Stefan's Steakhouse -pihviravintolan, joka sijaitsee myös Tampereella, Turussa, Helsingissä ja kesän 2014 myötä myös Jyväskylässä.

Restamax maksaa yhteisyrityksen 65 prosentin osuudesta noin 1,3 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinta täsmentyy 31.12.2014 mennessä. Ostettujen liiketoimintojen arvioitu vuosiliikevaihto kaikkien yksiköiden ollessa avoinna vuonna 2015 on yhteensä noin 6 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 600 000 euroa. Yhteisyritys tulee osaksi Restamax-konsernia 1.10.2014.

- Yrityskauppa tukee vahvasti Restamaxin kasvutavoitetta laajentaa toimintaamme pohjoisen hiihtokeskuskohteisiin. Näemme Lapin matkailuliiketoiminnassa valtavan potentiaalin. Ruka valittiin juuri Vuoden 2014 Hiihtokeskukseksi, mikä on myöskin oiva osoitus siitä, että olemme valinneet oikean kumppanin, toteaa Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

- Löysimme mielestämme parhaan mahdollisen kumppanin kehittämään tuntureiden ravintolaliiketoimintaa. Yhteistyöllä Restamaxin kanssa haluamme nostaa Rukan ja Pyhän ravintolatarjonnan uudelle tasolle, joka luo vetovoimaa molemmille matkailualueille. Samalla pystymme entistä paremmin keskittymään rinnetoimintaan ja vahvistamaan asemiamme maan houkuttelevimpina hiihtokohteina, sanoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Rukakeskus Oy on perheyhtiö, joka on toiminut Rukalla vuodesta 1973 ja Pyhätunturilla vuodesta 1987 lähtien. Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n ravintoloiden työntekijät siirtyvät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä.

- Rukakeskus jää uuteen yhtiöön merkittäväksi vähemmistöosakkaaksi, jolloin Restamax saa käyttöönsä perheyhtiön vahvan osaamisen ja kokemuksen alueen matkailukeskusliiketoiminnasta. Kumppanuus hyödyttää merkittävästi paitsi molempia osapuolia, luonnollisesti myös asiakkaita. Niin nykyiset kanta-asiakkaamme kuin uudet pohjoisen matkailuasiakkaat saavat jatkossa käyttöönsä lukuisia lisäpalveluja ja merkittäviä asiakasetuja, Virtanen kertoo.

Restamax Oyj:n hallitus on asettanut tavoitteeksi sadan miljoonan euron liikevaihdon vuoden 2015 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Markku Virtanen, Restamax Oyj, toimitusjohtaja, puh. +358 400 836 477
Ville Aho, Rukakeskus Oy, toimitusjohtaja, puh. +358 400 895 987

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Ristorante Bella Roma, Gringos Locos, Viihdemaailma Ilona, Daddy's Diner ja Stefan's Steakhouse. Myös Wayne's Coffee kuuluu yhtiön portfoliosalkkuun. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. www.restamax.fi.

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 26 miljoonaa euroa ja työllistämme yli 200 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 48 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.